Головківка відсвяткувала


2 серпня Головківка відсвяткувала день села. Цього року населений пункт відзначив своє 275 років з моменту заснування.
Як розповідає сільський голова Тетяна Кузьменко, цьогоріч святкування розпочали з Божественної літургії в Свято-Ільїнському храмі, а його завершили колоритним святковим концертом. На Храмове свято і вечірній концерт було запрошено чимало гостей і вихідців з Головківки.

Окрім того, у приміщенні Головківського навчально-виховного комплексу з нагоди святкового дня, працювала виставка народних умільців. На дітей та маленьких гостей села чекали батути та гірки. А на вечірній святковий концерт за участю Кіровоградської філармонії зібралося чи не все село.
Привітати земляків зі святом сюди завітав і депутат Верховної Ради України Анатолій Кузьменко, депутат Кіровоградської обласної ради Павло Фесюк та перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль. Поважні гості поділилися з присутніми найсвітлішими своїми побажаннями і враженнями та висловили сподівання, що населений пункт і далі процвітатиме.
А сільський голова Тетяна Кузьменко, у свою чергу, відзначила кращі родини села подяками та спеціальними подарунками.
По завершенню святкового концерту на всіх його учасників чекало смачне частування.
Нагадаю, що перша згадка про поселення Бешка датується 1557 році, а але в 1742 році воно було перейменоване на Головківка на честь сотника Андрія Головка.
Відзначу, що спонсором святкування з нагоди дня села виступили Анатолій Кузьменко та Павло Фесюк. В організаційних питаннях допомагав безпосередньо директор Головківського НВК Анатолій Куруп та  вся адміністрація навчального закладу і адміністрація сільської ради.
Н. Луценко.