Приютівська ОТГ доопрацювала План розвитку на найближчі 10 років

Цими днями робоча група по об’єднанню Приютівської ОТГ провела обговорення проекту рішення про злиття сільських рад в ОТГ і додатково займалася формуванням Плану розвитку нової громади. В останньому, як розповідає Вікторія Лисенко Приютівський селищний голова, зазначені першочергові кроки, котрі потрібно втілити в вжиття, після офіційної агломерації сільрад. 
І тут важливо відзначити, що у Плані розвитку прописані ключові моменти подальшого функціонування об’єднаної ОТГ. А це зокрема, питання щодо діяльності апарату її виконавчих органів. Про утворення Центру надання адміністративних послуг та Центру соціального захисту. А також має вирішитися низка технічних питань, зокрема тих, які стосуються інвентаризації власності та земельного ресурсу об’єднаної ОТГ.

Окрім того, важливі моменти у Плані стосуються розвитку та поліпшення транспортної інфраструктури, виконання поточних та капітальних ремонтів освітніх закладів, культури, закладів охорони здоров’я, облаштування територій, зокрема додаткове встановлення спортивних та тренажерних майданчиків, облаштування зон відпочинку.
Ще одне значиме питання – це благоустрій доріг, тротуарів, пішохідних зон, утримання в належному стані зовнішнього освітлення, створення належних умов для розвитку малого бізнесу, охорона зелених і водних об’єктів, забезпечення населення доступними банківськими послугами, будівництво свердловин, бюветів, нових мереж водопостачання, впровадження енергозберігаючих технологій, створення додаткових комунальних підприємств та придбання для них нових одиниць техніки, і обов’язкове складання Генплану об’єднаної Приютівської ОТГ.
У Плані, зокрема, прописано придбання спецтехніки: машини швидкої допомоги, пожежної машини, машини для збирання сміття, екскаватора, бульдозера та іншої техніки.
До всього ж, на базі новоствореної ОТГ передбачається створення муніципальної структури з охорони громадського порядку та громадського формування з охорони громадського порядку.
У Плані враховані й пропозиції, які за останній тиждень надходили від громадськості й небайдужих активістів. Вони ж найбільше своїх питань приділяли екологічній тематиці та темі розвитку зеленого туризму, охорони водних об’єктів, зелених насаджень, безкоштовного харчування дітей пільгових категорій та щодо створення молодіжного центру відпочинку і дозвілля. Всі ці та інші пропозиції враховані у Плані розвитку Приютівської ОТГ. А до всього там прописано і забезпечення мешканців населених пунктів новоствореної громади доступом до мережі інтернет та кабельного телебачення, сприяння встановленню мобільного зв’язку та інше.
План розвитку об’єднаної громади, як наголошує Вікторія Лисенко, розрахований в цілому на найближчі 10 років. Тобто зараз робоча група займатиметься більш технічними паперовими питанням. А проект рішення про об’єднання і План розвитку території найближчим часом має розглянути Кіровоградська облдержадміністрація, і лише після цього вони отримають відповідні висновки, за результатами яких проведуть остаточні сесії сільських рад про об’єднання і готуватимуться до проведення перших виборів.
Н. Луценко.