Фестивальне літо з «Авантюрином»


Цьогорічне фестивальне літо хореографічного колективу «Авантюрин», що займається при Олександрійському районному будинку культури, розпочалося 4 червня у м. Світловодську на Всеукраїнському фестивалі-конкурсу народного танцю «Барви рідної землі», куди керівник Н. Козинець повезла своїх наймолодших учасників. Атмосфера свята, флешмоб на площі міста, урочиста хода з кульками до парку, пікнік на траві, розваги та ігри: все це надихнуло «Авантюрин» на перемогу. Запал та натхнення, з яким діти показали свої досягнення в танцях «Гопачок» та «Чобіточки», журі відзначило. Групи «Горошки» та «Карандаші» повернулися з дипломами І та ІІ ступенів.

Цікавий та емоційно насичений відпочинок відбувся і у Скадовську з 4 по 10 липня, де колектив вперше брав участь у ІІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Зірки виходять на сцену». У програмі були виступи колективів з Києва, Рівного, Дубно, Кривого Рогу, Нової Каховки, Одеси та Херсону. Утім найбільш приголомшливими епізодами фестивалю стали виступи олександрійського «Авантюрина», усі 18 номерів, які колектив привіз з собою. Одягнені у яскраві зі смаком підібрані костюми, вони віртуозно рухалися під українські мелодійні пісні. Танцюючі мами (група «Шумки») та діти, усі вони були однаково вправними – ​чи то спільно виконуючи танець «Дорога додому», розчуливши журі до сліз, чи то вітаючи фестивальне літо візитівкою, яка своєю кипучою енергією приємно шокувала всіх глядачів. Група «Аквамарин», середні учасники колективу, не залишили нікого байдужим своєю «Сопілкою», легким, пурхаючим, ніби виходячи з глибини душі танцем. Журі високо оцінило невпинно генеруючого свіжими ідеями керівника колективу Наталію Козинець, творчість сміливих мам та сповнених натхненням і мотивації дітей дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, дипломами в номінаціях «Глядацька симпатія» та «Найактивніші мами фестивалю». Групу мам між собою журі називали «дорослий балет», а Наталія Козинець підкорила їх тим, що всі танці виконувала разом зі своїм колективом.

За тиждень перебування в Скадовську насолодився «Авантюрин» і театральним майстер-класом від Петра Ільченка, режисера Національного академічного театру ім. І. Франка, який провів його зрозумілою образною мовою. І танцювальний флешмоб з Адамом Уедраого, хореографом і педагогом балету А6, хореографом церемонії відкриття Євро‑2012 в столиці, запам’ятається колективу надовго. Під гучні оплески танцюючі мами зі своїм керівником згадали елементи різних танців і гідно закінчили батл. А ще добре підняло настрій та врятувало від літньої спеки улюблене морозиво, свято «Ласунки», де колектив неодноразово просили танцювати «на біс». Свято «Івана Купала», свято молоді і любові, з русалонькою, віночками та вогнищем, в хороводах та іграх надихнуло на романтичні почуття. У відпочинок колективу внесли колориту драйвові дискотеки і тепле море.
Життєрадісний та натхненний колектив «Авантюрин» не спочиває ні вдень, ні в ночі, і в ні в якому разі не нудьгує, бере від літа все!
О. КОБЯКОВА.