Відбувся особистий прийом заступника голови ОДА Андрія Коломійцева


Протягом майже трьох годин тривав виїзний прийом громадян, який 4 липня в приміщенні Олександрійської РДА проводив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Коломійцев. За цей час поспілкувалися з ним більше 20 осіб. Здебільшого це жителі Олександрії, а також були відвідувачі з прилеглих сіл - Головківки та Протопопівки. Переважна кількість звернень стосувалася питань соціального захисту - матеріальної допомоги на лікування, пільгового перевезення пасажирів, виділення відомчого житла, високих тарифів на теплопостачання, пільгового проїзду учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи. 


У числі перших поспілкувався з заступником голови ОДА відомий у місті підприємець Андрій Сибірцев, який повідомив про свій конфлікт з міською владою. Йшлося про небажання останньої продовжувати договір оренди земельної ділянки, на якій розташований ринок «Айсберг», що в районі площі Попова. За словами Андрія Сибірцева, є рішення Господарського суду, де визначено, що договір є чинним, але міська влада пролонгувати його не бажає, вважаючи, що термін дії договору закінчився. Конфлікт триває протягом шести років, втім увесь цей час підприємець не порушував умови договору - вчасно і щомісячно сплачує орендну плату. Крім того, забезпечує інших підприємців робочими місцями. Але невизначеність, що склалася, негативно позначається на роботі підприємства та відповідно настроях тих людей, які там працюють. Андрій Сибірцев запропонував Андрію Коломійцеву, як депутату Олександрійської міської ради, внести це питання і на розгляд депутатського корпусу, щоби спільними діями знайти шляхи розв’язання існуючого конфлікту.
На скаргу заявника Андрій Коломійцев пояснив, що вивчить ситуацію разом з юристами ОДА та надасть письмові рекомендації, як діяти у правовому полі, щоб порозуміння з міською владою таки було досягнуто.


Наступним було прохання стосовно роботи всієї сфери ЖКГ. Відомий у місті громадський діяч Микола Сіденко звернувся до заступника голови обласної державної адміністрації з питанням, яким він переймається не один рік. Пов’язане воно з роботою підприємств – монополістів сфери ЖКГ і порушенням ними антимонопольного, соціального, споживчого законодавства. У зв’язку з цим заявник просить посадовців вплинути на ситуацію шляхом ініціювання фінансово - економічного аудиту цих підприємств. Йдеться про «Дніпро - Водоканал» та олександрійське «Теплокомуненерго».
На це Андрій Коломійцев зазначив, що готовий підтримати пропозицію, втім такі перевірки будуть проводитися не лише з ініціативи влади, а ще й тому, що Верховною Радою прийнятий спеціальний закон, який відтепер зобов’язує монополістів щороку за власний кошт замовляти в незалежних компаніях відповідні аудити. Результати перевірок обов’язково будуть оприлюднюватися на сайтах підприємств, це також прописано у законі. Отож громадськість завжди буде поінформована про роботу та фінансово – економічний стан підприємств- монополістів у сфері ЖКГ.


Було ще одне колективне звернення, про яке варто сказати. Група жителів вулиці Садової із п’яти осіб завітали на прийом до обласного посадовця, щоб передати йому скарги від майже 100 осіб, що проживають на цій та суміжних вулицях – Карбишева, Ленінградська. У колективному листі люди просять вплинути на міську поліцію, щоб остання притягувала до відповідальності порушників – водіїв вантажного транспорту, які, ігноруючи встановлені дорожні знаки, курсують цими вулицями  та порушують спокій та комфортне проживання місцевих мешканців. Для більшої переконливості заявники переповідали жахи, з якими їм доводиться жити через те, що за останні роки їхня вулиця і прилеглі до неї території фактично стали промисловою зоною, що в принципі неприпустимо з санітарних норм. Та попри це повз їхні будинки постійно, практично двадцять чотири години на добу, сім днів на тиждень, курсують вантажні великогабаритні машини. Курсують у тому числі і до елеваторного комплексу, що розташований біля автовокзалу.  Зрозуміло, що людей  це серйозно непокоїть. Бо унаслідок постійного здригання ґрунту їхні помешкання, у тому числі кілька багатоквартирних двоповерхівок, зазнають руйнування. Від гуркоту, пилу і загазованості люди не мають спокою ні вдень, ні вночі. Багатьом стареньким мешканцям доводиться жити, що називається, на пігулках – від тиску, алергії, бронхіальної астми, безсоння. Але це ще не все. Люди вказують на більш серйозну проблему, що може статися внаслідок ігнорування першопричини їхніх бід. Вони нагадують, що уздовж практично всієї Садової, під її асфальтовим покриттям, розташовані міські комунікації газових мереж та водогону. І в разі аварійного обвалу ґрунту вони можуть зазнати серйозного руйнування. А отже ніхто не в силі буде запобігти техногенній катастрофі, говорять місцеві, побоюючись за своє здоров’я і життя. «Чому про це не думають місцеві посадовці, які про проблему знають, але не вживають дієвих заходів», - констатували налякані та втомлені від безвиході прохачі.
Заслухавши людей, Андрій Коломійцев запевнив, що в ситуації розбереться і направить відповідні звернення до керівників тих установ і організацій, від яких залежить наведення порядку та дотримання законності на міських дорогах Олександрії, зокрема, на вулиці Садовій.
Треба додати, що усі, хто завітав на прийом, мали можливість у спокійній обстановці та без обмеження часу донести суть свого прохання і у більшості випадків отримали запевнення стосовно позитивного його вирішення.
З решти звернень були надані роз’яснення. Під час прийому громадян був також присутній перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль.
Ірина Балашова.