Селу Бутівське – 25



Свій перший 25 - річний ювілей днями відзначило село Бутівське Костянтинівської сільської ради.  Сьогодні Бутівське - гарне, мальовниче,  надзвичайно  привабливе село, яке побудували  чверть століття тому   для  жителів села Калинівка Народицького району Житомирської області, що зазнали радіаційного ураження внаслідок аварії на Чорнобильській АЄС.      24 липня 1992 року  новозбудоване у степах Олександрійщини  Бутівське прийняло перших переселенців   – 12 родин з   прекрасного Полісся.  Ця дата фактично   стала  роком  заснування нового поселення, хоча ще й потому  село розбудовувалося, приймаючи  у свої обійми нових жителів. У   1996 році почала роботу і нова   двоповерхова школа, яка й сьогодні одна – з  кращих у районі.   

Саме біля школи,   на просторому стадіоні,   громада святкувала день села. Подбавши заздалегідь про всі організаційні дрібнички, тут  було   по-родинному затишно і привітно, по-дружньому гостинно і відкрито, по-святковому гамірно і весело. 
Зі святом     вітали бутівчан голова РДА Богдан Куруп і голова районної ради Ольга Коріненко.  У своїх привітаннях дякували селянам за доглянуте і привітне село і бажали процвітання і добробуту кожній родині. 
Богдан Куруп передав вітання і від депутата обласної ради Павла Фесюка, а разом з вітаннями і подарунок – персональний комп’ютер для місцевого ФАПу. «Тепер всі необхідні  відомості про пацієнтів зберігатимуться в електронній базі даних, а з часом  буде можливість користуватися і загальним сервером, до якого буде доступ в усіх, хто працюватиме в єдиній медичній мережі, - підкреслив голова РДА.
Свої вітання адресувала селянам і депутат районної ради Любов Замкова. Вона також подякувала людям за згуртованість і патріотизм, а також позитивно відзначила роботу сільського голови Олександра Клімова, який на своїй посаді робить багато корисного  і важливого для  комфортного життя своїх односельців. «Ваші соціальні ініціативи ми також готові підтримувати», -  наголосила вона. Як представник соціально відповідального бізнесу, що працює на теренах району, Любов Миколаївна пообіцяла, що на прохання сільського голови Олександра Клімова, подбає про те, щоб на майданчику перед школою, де зазвичай проходять усі урочисті заходи, з’явилася нова тротуарна плитка.  «Це буде нашим подарунком до вашого свята», - підкреслила депутат районної ради.
Вітав своїх земляків і сам сільський голова Олександр Клімов,  а разом з ним інші гості – Приютівський селищний голова В. Лисенко, Головківський сільский голова Т. Кузьменко, жителі сіл Костянтинівка, Миронівка, Федірки Світловодського району. 
Завдяки спільним зусиллям районної влади, сільського голови  і сільгоспвиробників свято видалося насиченим, веселим і незабутнім. Відтепер відзначення дня села всією громадою стане в Бутівському доброю традицією.