Для дітей з особливими потребами облаштували сенсорну кімнату


У рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за підтримки Євросоюзу на базі Олександрійської центральної районної бібліотеки ім. Чижевського  активістки ГО «Простір взаємодії» облаштували сенсорну кімнату, яка працює ось уже другий місяць.  Про це детально на завершальній прес-конференції вони й розповіли.  

Та поділилися, зокрема, такими відомостями, що на Олександрійщині на даний час мешкає 644 дитини, які мають різні психофізичні порушення і потребують  додаткового розвитку й корекції. А сенсорна кімната, яка наразі є фактично єдиною для міста і району, стала тим необхідним інструментом збереження психічного, фізичного та соціального здоров’я наших дітей. 
Затишна і гармонійна кімната, немов «енциклопедія» нових відчуттів, «острівець» спокою. Тут можна відпочивати, заряджатися енергією і позитивними емоціями. Заняття проводяться безкоштовно кожного дня, крім суботи, з 9.00 до 12.00 год, за адресою: м. Олександрія, вул. Шевченка, 66. Попередній запис здійснюється також за тел. (05235) 7-13-15.
Відзначу, що у спеціальній кімнаті на даний час можна легко проводити діагностичну, розвивальну та корекційно-відновлювальну  роботу. Можна усунути так званий «голод» сенсорних відчуттів, бо складається вона з великої кількості стимуляторів, які позитивно впливають на органи зору, слуху,  нюху, тактильні та вестибулярні аналізатори. У ній обладнаний, зокрема, сухий басейн та сухий душ, ігрове тактильне панно, світильник «Полум’я», нічник «Плазма» тощо.  Однак всього цього для більш ефективної психокорекції замало, налогошує голова ГО «Простір взаємодії» Олена Губа, тож поступово активісти планують дообладнати і удосконалити сенсорну кімнату, тому будуть раді всім і кожному, хто в цьому допоможе. 
Н. Луценко.