В Олександрії відкрили пам’ятну дошку Анатолію Кохану - знаному лікарю й журналісту

Згадуючи Анатолія Кохана, на урочистому заході сказали про нього чимало добрих слів. Він – Почесний громадянин Олександрії, кандидат медичних наук, прекрасний лікар та краєзнавець, талановитий журналіст, неординарна людина, особистість з великої літери. Його пам’ятає і знає не одне покоління олександрійців.  
А відтак на корпусі хірургічного відділення, що розташований на вулиці з однойменною назвою (яку під час декомунізації перейменували на честь А. Кохана), і будівлі, де свого часу працював Анатолій Ілліч,  розташувалась меморіальна дошка в пам’ять про талановиту людину. 
Реалізувати цю ідею в життя допомогла місцева організація Національної спілки журналістів України, яка й ініціювала ці починання. Не залишились осторонь і місцеві підприємці, зокрема, Євген Бударний, котрий займався виготовленням меморіальної дошки. Її він виготовив за власний кошт, адже свого часу товаришував з Анатолієм Коханом. Поличку для квітів розроблено Євгенією Сергієнко, виготовлено Владом Туриком за рахунок Ігоря Шаповала.

У заході взяли участь керівники району й міста – голова Олександрійської РДА Богдан Куруп, голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко та чимала журналістська когорта на чолі з керівницею територіального осередку НСЖУ Іриною Балашовою, а також його друзі, знайомі та рідні, зокрема, дружина Роза Кохан.
Н. ЛУЦЕНКО.