Підприємці підтримують медичну галузь району

Сьогодні і освіта, і культура, й мистецтво та інші суспільно значимі сфери нашого життя для свого постійного розвитку потребують підтримки меценатів, людей, які б безкорисливо допомогли місцевій громаді задля її кращого майбутнього і успішного розвитку. Та й власне про культуру народу можна судити з огляду на його меценатів та благодійників. Багато в чому Олександрійська центральна районна лікарня існує саме завдяки небайдужості таких людей. Про це, зокрема, напередодні професійного свята розповідає заступник головного лікаря з медичної частини Тетяна Прошина.


За словами Тетяни Григорівни, протягом року медичний заклад посилено підтримували благодійники Олександрійського та Петрівського районів. І проявлялося це в багатьох напрямках, адже бюджетних коштів на все необхідне для якісного надання медичних послуг не вистачає, тож доводиться шукати альтернативу.  На щастя, місцеві меценати в підтримці не відмовляють і не стоять осторонь існуючих проблем. Допомагали, зокрема, в закупівлі продуктів харчування для лікарні, у придбанні медичних препаратів та медичної апаратури, побутової техніки та багатьох інших речей.
Найбільші благодійні пожертви для ЦРЛ надали: філія «Користівське хлібоприймальне підприємство ТОВ АТ «Каргілл» - директор Юрій Розум, ТОВ «УкрАгроКом» - комерційний директор Павло Фесюк, ТОВ «Агродар-ЛТД» - Володимир Мірошніченко, ТОВ «Колос» - Олександр Замковий, ХПП «Добронадіївське» - Віктор Живанов, ПАТ «Шарівське» - Віктор Кузьменко, ТОВ «Агрофірма  Доброулянівка» - Микола Коваленко, ФГ «Південне» - Олександр Валькевич, ФГ «Рис-К» - Сергій Ремез, ТОВ «Комінтерн-Агро» - Олександр Ткач, ТОВ «Степ» - Геннадій Замрика, СТОВ ім. Шевченка  - Юрій Анатольєв, ТОВ НВФ «Агросвіт» - Віктор Недобиткін, ФГ «Олександрівське» - Микола Муленко, СВК ім. Фрунзе – Михайло Гончаренко, ТОВ «Олександрійський цукровий завод» - Леонід Третяк, ФГ «Сімфо» - Олександр Олійник, ТОВ «ЛКВ-ГРУПП» - Костянтин Лазаренко, ФОП «Воробченко» - Микола Воробченко, ФГ «Ранкове» - Анатолій Карпусенко, ФГ «Джерело-2» - Сергій Баранець, завідувач автопарком ТОВ «УкрАгроКом» Іван Кузьменко та підприємці з сусіднього Петрівського району – СФГ «Зарічне» - Андрій Давидовський, ПП «Солонина» Юрій Солонина.
Благодійна допомога ЦРЛ протягом року надходила також і від громадських активістів. У тому числі Громадської організації «Служба Самарянина» та Благодійного фонд «Шлях до життя». А посильну допомогу у вигляді придбання медичного обладнання та апаратури медзакладу продовжує надавати «Лікарняна каса».
Адміністрація ОЦРЛ висловлює щиру вдячність всім підприємцям і керівникам господарств, громадським активістам і просто небайдужим людям, які і словом, і ділом підтримують медичний заклад, аби в ньому завжди надавалися максимально якісні послуги, а перебування хворих було цілком комфортним.
Благодійність – це людяний і людський крок, на який, на жаль, у реальному житті далеко не кожен здатен. Мабуть, саме тому благодійність завжди в народі вважалася й вважається вищою чеснотою, а ті, хто здатні на неї, здобувають щиру шану й пам’ять.
Н. Луценко.