Керівник, який вміє завоювати повагу людей


Щоб надовго затриматися на посаді керівника, слід не лише добросовісно виконувати свої прямі обов’язки, а й бути лідером для співробітників. Спираючись на свій авторитет, лідер може ефективно організувати роботу співробітників і розв’язати будь-який конфлікт, що неминуче виникає. Стати керівником не лише на папері, а й на практиці, у свідомості співробітників, допомагають особисті якості. Поміж них - самоконтроль, гнучкість, уміння ставити себе на місце інших людей, адаптивність, впевненість у собі, людяність. Таким за багатьма якостями є керівник відділку №2 ТОВ «УкрАгроКом» Олександр Кузьменко, який цьогоріч вперше був занесений на районну Дошку пошани.
Свою трудову діяльність Олександр Вікторович розпочав у жовтні 2000 року водієм, а за два роки став помічником бригадира, і згодом очолив відділок № 2 ТОВ «УкрАгроКом». На займаній посаді вже більше 7 років.
Треба сказати, що Олександр Вікторович не просто відмінний, компетентний фахівець, а ще й людина, віддана своїй справі, людина, яка йде за покликанням і крокує в ногу з часом. Адже постійно тримає руку на пульсі, знайомиться з останніми досягненнями науки у галузі сільського господарства, бо технічна база компанії «УкрАгроКом» – це парк потужної сучасної техніки, який постійно поповнюється, а фахівці підрозділу, під керівництвом Олександра Вікторовича, ретельно слідкують за справністю і готовністю до роботи кожного механізму і вчасним виконанням всіх сільськогосподарських робіт.

У спілкуванні з підлеглими він завжди врівноважений, ввічливий, компетентний. Завжди переймається їхніми проблемами, до останнього залишаючись порядною й справедливою людиною, та користується заслуженим авторитетом у підлеглих і колег. Вболіває за доручені справи й з відповідальністю ставиться до їхнього виконання, має у своєму підпорядкуванні до семидесяти осіб.
Важливо сказати, що Олександр Вікторович вміє досягати поставленої мети й повернути до себе людей, йому притаманне вміння встановлювати з ними гарні безконфліктні й помірковані взаємостосунки. Цим і особливий його стиль управління, його підхід до людей і до справи та її результативність. Тож невипадково вперше Олександр Вікторович і був відзначений та вшанований з-поміж інших заслужених працівників сільськогосподарського напрямку Олександрійщини.
Н. ЛУЦЕНКО.