Протестантська церква - у Попельнастому


Свято Трійці у Попельнастому видалося подвійним і багатолюдним. Саме цього дня у центрі населеного пункту відкрили оновлене приміщення протестантської церкви «Жива вода». Вона вже довгі роки діяла в селі, але не мала такого гарного храму. Пастором церкви є місцевий фермер Сергій Донченко.

Цікавим є той факт, що це єдина така церква із дзвонами на терені Олександрійщини. До речі, встановлення дзвoнiв не є oбoв’язкoвим aтрибутoм для протестантських церков, aле й не зaбoрoняєтьcя. Та у Попельнастому вирішили, що храм має бути саме із дзвонами, адже, коли людина чує дзвін, то знає, що їй нагадують про Бога і закликають до роздумів про вічне.  
Відновили старий корпус місцевої лікарні і перебудували його у чудовий храм під керівництвом голови Союзу юристів Кіровоградської області Григорія Дрока, колективу та керівника реабілітаційного центру «Ковчег» Андрія Кривулька. 
Розділили радість цієї події з попельнастівцями голова районної державної адміністрації Богдан Куруп, сільський голова Олег Волянський та організатори цієї доброчинної справи. Приїхали на свято і земляки, які з різних причин свого часу виїхали за межі села та навіть держави. 
Нагадаємо, що минулоріч Президент України підтримав ініціативу Всеукраїнської Ради церков і підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації». Підписання відбулося під час зустрічі з керівниками авторитетних українських та міжнародних протестантських об’єднань. Тоді він подякував протестантським організаціям за їхню потужну підтримку України, за ту роль, яку вони відіграють у розвитку релігійної, культурної і соціальної сфери України.
У свою чергу, Попельнастівський сільський голова Олег Волянський зазначає, що паства попельнастівської церкви постійно молиться за мир і розвиток України, підтримує бійців, які стоять на захисті наших кордонів у зоні проведення АТО, та бере активну участь у житті громади.
Слід зазначити, що історія протестантської громади Попельнастого це окрема героїчна сторінка протистояння декількох віруючих родин з тоталітарною комуністичною владою. Історію цієї громади досліджує місцевий краєзнавець Валерій Жванко, який поділиться своїми розвідками у наступних матеріалах. 
Наш кор.