На журналістів в Олександрії не тиснуть, – вважає міський голова

Минулого тижня вперше за останній час представник «Сільського вісника» був запрошений на прес-конференцію до Олександрійського міського голови Степана Цапюка. Основною темою інформаційного заходу став звіт очільника міської громади щодо виконання роботи за поточний період. Місцевим журналістам Степан Цапюк першочергово озвучив тему громадської діяльності Асоціації міст України, а далі плавно перейшов до питань життєдіяльності міста, зокрема щодо формування місцевого бюджету, придбання проїзних квитків для пільговиків, поточного ремонту міських доріг, благоустрою територій, виконання програми «Доступні ліки» та ін. І по кожному питанню детально прозвітував. 

От що стосується, наприклад, держпрограми «Доступні ліки», то олександрійські аптеки почали працювати за нею з 12 квітня. Хворі на серцево-судинні захворювання, діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримувати безкоштовні ліки у 26 аптеках. На ці потреби з держбюджету для Олександрії надійшла субвенція у розмірі 1 млн. 177 тис. грн.

Найбільш цікавим для мене, як члена Національної спілки журналістів України, був коментар питання щодо кризового стану свободи слова й захисту прав олександрійських ЗМІ. Звернення з цього приводу до міського голови та правоохоронних органів нещодавно на загальних зборах прийняла територіальна організація НСЖУ. Коментуючи заяву місцевої спілки журналістів, міський голова був небагатослівний і впевнений, що дана проблема – це першочергово прерогатива правоохоронних органів, а не місцевої влади. Також він висловив думку, що на журналістів в Олександрії з боку влади немає утисків, а щоб уникати кризових станів у свободі слова - варто «любити своє рідне місто», що і стане основою толерантних стосунків. 

Між іншим констатую і той факт, що представників тих ЗМІ, які мають критичний погляд на стан справ зі свободою слова в Олександрії, на прес-конференцію не запросили.

Н. ЛУЦЕНКО.