Сесія обласної ради в цифрах та фактах

19 травня 2017 року відбулася 12 сесія Кіровоградської обласної ради, на якій розглядалося 76 питань. Напевно, це одна з найбільш насичених сесій за всю історію незалежності.
20 питань засідання були зайняті призначеннями на посади керівників закладів охорони здоров’я, шкіл та інших комунальних закладів. Серед них є і призначення на 5 років головними лікарями: Людмили Скоропад – ​Олександрійського шкірно-венерологічного диспансеру, Алли Сотенко – ​Олександрійського протитуберкульозного диспансеру, Даріко Мозгової – ​Олександрійської психіатричної лікарні. Та призначення на посаду Сергія Гринюка – ​директором Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІІ ст.
Цікавим для жителів області стане і створення на базі Олександрійського педагогічного коледжу комунального закладу «Олександрійський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою». Набір у заклад розпочнеться вже з цього року.
Також депутати схвалили перетворення двох комунальних закладів «Кіровоградський обласний онкодиспансер» та Кіровоградської дитячої обласної лікарні у комунальні некомерційні підприємства. Прийняття даного рішення корелюється з реформою, яка проводиться в медицині. Що в подальшому сприятиме покращенню надання медичних послуг, розвитку закладів охорони здоров’я, забезпеченню належних умов праці та якісному виконанню функціональних обов’язків працівників. Це є одним із кроків створення здорової конкуренції між лікарнями, їхньої боротьби за пацієнта, бо відтепер змінюється підхід у фінансуванні закладу: чим більше пацієнтів, тим більше коштів він отримає.

Не обійшлося засідання і без розгляду змін до бюджету. Так, за клопотанням комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики та за дорученням губернатора області С. Кузьменка, отримали кошти на капітальний ремонт заклади сфери соціального захисту населення. З них Олександрійському геріатричному пансіонату виділено 800 тис. грн. Олександрійський шкірно-венерологічний диспансер отримає 200 тис. грн. на купівлю імуноферментного аналізатора, а цей апарат дасть можливість здешевити для жителів східної частини області ряд дороговартісних аналізів, які замовлялися або в Кропивницькому, або у Харкові. Олександрійський протитуберкульозний диспансер при уточненні бюджету отримав кошти в сумі 69,1 тис. грн. на придбання медичного та побутового обладнання.
Для ефективного лікування хронічного вірусного гепатиту С з обласного бюджету виділено кошти у сумі 200 тис. грн., що дасть можливість закупити ліки для пацієнтів, які страждають на дану хворобу.
Депутати проголосували за прийняття програми санаторно-курортного оздоровлення, в рамках якої на 2017 рік виділено кошти у сумі 1 млн. грн, що дасть можливість додатково оздоровити чорнобильців, учасників АТО та членів їх сімей.
У ході засідання депутати заслухали та прийняли звіт голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка про виконання делегованих повноважень.
Багато запитань та зауважень викликала інформація прокурора області Анатолія Коваленка про результати діяльності органів прокуратури у 2016 році.
Позаплановим з’явилося питання про зняття з посади заступника голови обласної ради Ігоря Степури. Депутати мотивували своє бажання тим, що він виконує свої обов’язки не належним чином. Проте для того, щоб рішення було прийнятим, не вистачило одного голосу.
І.Чемерис, 
депутат обласної ради