Юні новопразьці – ​переможці у Всеукраїнському конкурсі «У пошуках літературних талантів»

Серед лауреатів і дипломантів – ​школярі із Новопразького навчально-виховного комплексу: Валерій Якубович –лауреат, що посів 1 місце, та Оксана Лещенко – ​дипломант у номінації «Проза». Їхнім постійним натхненником і творчим керівником є вчитель української мови і літератури Наталія Бугайова.

Вручення нагород переможцям ІІ Всеукраїнського конкурсу «У пошуках літературних талантів» відбувалося у місті Новограді-Волинському на Житомирщині. Учасники конкурсу випробували себе у різних жанрах: роману, повісті, оповідання, казки, есе, вірша, поеми, байки. У їхніх творах домінували теми моралі, проблеми сім’ї, любові до України, війни, стосунків між дорослими й дітьми, дружби й кохання тощо.
Із 376 конкурсантів переможцями стало 16 фіналістів у двох номінаціях – ​«Поезія» і «Проза» (у кожній номінації визначено 1,2,3 місця лауреатів і по п’ять місць дипломантів). За 1-е місце вручено диплом лауреата, 8 тисяч гривень і бронзову статуетку юної Лесі Українки. За 2-е місце вручено диплом лауреата, 6 тисяч гривень і статуетку Лесі Українки. За 3-є місце – ​диплом, 4 тисячі гривень і статуетку Лесі Українки.
Дипломантам вручені дипломи переможців і по тисячу гривень. Книжки лауреатам і дипломантам надало видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». У комплект подарованих книжок увійшла антологія творів минулорічних переможців конкурсу «У пошуках літературних талантів», надрукована у видавництві «Самміт-книга».
Ініціювала захід – ​Київська організація Національної спілки письменників України. Фінансово ж його підтримав знаний український меценат, письменник і громадський діяч – ​Микола Хомич.
Журі очолював лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка В’ячеслав Медвідь.
Що цікаво, лауреати конкурсу залишили відбитки рук і автографи в бетоні на трояндовій Алеї талантів у саду Косачів, біля Новоград-Волинської гімназії імені Лесі Українки.
Вітаємо юних літераторів і бажаємо подальшої самореалізації, можливості відкрити нові грані таланту! Нового зорепаду вам і вашому наставнику!
Наш кор.