Районне свято родинних династій



У всьому світі Міжнародний день сім’ї та День матері святкується на початку травня. У багатьох країнах у ці дні проводяться численні конференції, фестивалі та інші урочисті заходи, присвячені сім’ї та сімейним династіям і церемоніям вручення сімейних премій. Не оминули вони й олександрійців. З нагоди родинних свят, фестиваль Сім’ї відбувся в районному будинку культури та об’єднав довкола себе чималу когорту прогресивних жінок і дружних згуртованих родин. Зокрема, жінок-ветеранів, матерів багатодітних сімей, представників трудових династій, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, керівників громадських організацій та структурних підрозділів РДА, діяльність яких спрямована на становлення і підтримку сім’ї.

На фестивалі пропагувалися виключно сімейні цінності, моральність, дітонародження, турбота про літніх людей і дітей, які залишилися без уваги батьків. Особлива роль приділяється матерям, які є продовжувачами роду, адже мама – ​найперше слово, найближча і найрідніша людина, титул, до якого жінка йде через біль і страждання і пишається ним все життя…

Мати створює сім’ю, яка стає основою життя всіх людей, символом добра, надії, щастя. Тому першочергово організатори фестивалю привітали жінок-матерів, жінок-берегинь і жінок-лідерок. У тому числі Людмилу Леонідівну Тарасюк, матір, яка виховала двох синів – ​учасників АТО; Валентину Вікторівну Вєдернікову, що в дитячому будинку сімейного типу опікується долею дванадцятьох дітей, та редактора районного часопису «Сільський вісник» Ірину Петрівну Балашову, яка має обдарованого і талановитого сина Олександра – ​призера Всеукраїнської олімпіади з математики.

На фестивалі, окрім того, віншували дев’ять родин-династій. А саме: сім’ю бібліотекарів Капелюха-Міщенко, cім’ю музиків – ​Калашник, лікарів – ​Онда-Бекос та Пилипенків, педагогів – ​Стороженко-Заболотних та Єфімових, водіїв – ​Кривошеїв, майстрів вишивки – ​Твердохліб та майстрів декоративно-ужиткового мистецтва – ​Гавриленків.

Шанованих і добре знаних на Олександрійщині жінок-матерів та родини провідних трудових династій зі святом урочисто привітала голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко. Долучились до щирих привітань і керівники структурних підрозділів Олександрійської РДА. Зокрема, начальник управління агропромислового розвитку Олександр Ткаченко та начальник управління культури Антоніна Пилипенко.

Що казати, свято видалось напрочуд теплим і щемливим. Особливим його зробили фахівці районного будинку культури, а також співочі та хореографічні колективи району. Напевно тому у залі РБК панувала лише атмосфера добра, радості та позитиву. Захід пройшов з ініціативи районного Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді (директор Ірина Чемерис) та за підтримки Олександрійської РДА.

Н. Луценко.