90 років за плечима, а душа молода



Свій 90-річний ювілей нещодавно відзначив корінний мешканець села Ясинуватка Микола Микитович Мовляв. З цієї нагоди, ювіляра привітала вся дружна й велика родина: син Володя, невістка Світлана, брат Анатолій з дружиною Аллою, онуки, племінники, правнуки, сусіди та свати. Приєдналась до родинних привітань і очільниця сільської громади Наталія Волонець, яка завітала в родину з подарунками.


Все своє життя, зі слів Наталії Олексіївни, Микола Микитович пропрацював механізатором на тракторній бригаді в Ясинуватці. В радгоспі ім. Гагаріна все своє життя пропрацювала і його любляча дружина Віра Іванівна. Отак, разом пліч-о-пліч вже добрих 56 років. Разом раділи спільним успіхам і переживали печалі. Разом виховали й поставили на ноги двох дітей – доньку Тетяну та сина Володимира. Мешкають нині поряд з сином та невісткою, які за ними й доглядають. Дуже люблять, турбуються і опікуються долею своїх рідненьких дідуся й бабусю троє онучок – Ярослава, Діана та Іванна. 

Всі, хто добре знає Миколу Микитовича завжди дивуються його поважному віку, його енергії та завзяттю. Такому ентузіазму і молодь позаздрить, бо завжди старожил повний сил та наснаги, завжди в доброму гуморі і при світлій пам’яті. І завжди, незважаючи на вік, молодий душею. 

Досі Микола Микитович допомагає сину по господарству, пасе гусей, косить траву для кролів, поле бур’яни. Дуже вправний та життєлюбний дідусь. Багато цікавинок розповідає про перипетії свого життя-буття. Ділився ними з гостями і під час свого славного ювілею. Згадував багато щемних та життєствердних моментів. І було дуже приємно ювіляру, що незважаючи на поважний вік, пам’ятають і вітають його не тільки родичі, а й односельці. Що не обділений він увагою, турботою та любов’ю. До всього ж і ми бажаємо Миколі Микитовичу міцного здоров’я, наснаги, мирного неба над головою, а також радості й постійного піклування від рідних та близьких на многії літа!

В. Тимофєєва.