Свято спорту та командного духу


Спорт – невичерпне джерело життя, сили і краси. Спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю. Сьогодні здоровий спосіб життя стає все більш популярним у нашому суспільстві, і це не просто данина моді, а бажання людей різних поколінь зберегти молодість і здоров’я.

У цьому можна було переконатися під час проведення районного спортивного заходу, що відбувся 7 квітня у міському Палаці спорту. На свято фізичної культури, командного духу та здорового способу життя, приурочене Всесвітньому дню здоров’я, зібралися шість команд, у складі яких працівники районних організацій, районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування. Більше двох годин вони змагалися на швидкість, спритність та витривалість. Кожен із конкурсів був по-своєму цікавим і в кожному з них команди розраховували на перемогу. Учасники змагань та вболівальники створили у спортзалі неймовірну атмосферу, де панували здоровий азарт, веселе завзяття та дух товариськості.
Розпочалося свято традиційним конкурсом «Візитна картка». Вже з перших його хвилин кожна команда вражала своєю оригінальністю, тому членам журі у складі голови РДА Богдана Курупа, голови райради Ольги Коріненко, директора спортшколи Юрія Котова та заступника Новопразького селищного голови Миколи Бугайова було дуже важко визначитися з переможцями. Тож перше місце розділили команди РДА та органів місцевого самоврядування, на другому - команда відділу освіти, а також збірна АПК та управління Держпродспоживслужби, третю сходинку посіли: команда Новопразької селищної ради та збірна дорслужби і управління соцзахисту населення.
Цікаві конкурси та естафети, які перемежовувалися піснями та танцями у виконанні творчих працівників районного будинку культури і танцювального колективу «Невгамовні» із Нової Праги, у захопленні тримали впродовж всього свята як чисельних вболівальників, так і учасників команд. Вони з вогником в очах, із спортивним азартом проходили кожен етап змагань: «Скакалка під ногами», «Передав – біжи», «Одногорбий верблюд», «Парами», «Веселий потяг», «Чарівне кільце», «Котигорошко», «Комбінована естафета». Учасники викладалися, як кажуть, на всі «сто», щоб привести свою команду до переможного фіналу. 
Усі команди показали відмінну фізичну підготовку, однак найспритнішою цього разу виявилася команда райдержадміністрації, другою була – збірна дорслужби і управління соцзахисту населення, третіми – команда органів місцевого самоврядування, четвертими – відділ освіти, п’ятими - збірна АПК та управління Держпродспоживслужби, на шостому – Новопразької селищної ради.
По завершенню змагань учасники великого спортивного свята отримали призи та грамоти, які вручив голова райдержадміністрації Богдан Куруп та голова районної ради Ольга Коріненко.
Свято завершилося. Його учасники отримали заряд бадьорості, відчули себе частиною динамічного, згуртованого колективу, покращили свій настрій і фізичну підготовку та з новими силами повертаються до роботи.
О.СТОРЧОВА.