Конкурс справжніх ерудитів рятувальної справи



31 березня у районному будинку культури пройшов Фестиваль дружин юних пожежників. Чотирнадцять команд-учасниць із міста та району підготувалися до дитячого заходу досить відповідально і з творчим підходом.
Програма фестивалю передбачала проведення змагань за двома номінаціями: „Домашнє завдання“ та „Медичний конкурс“. Останній проходив за участі кількох представників команд на знання долікарської допомоги, більш теоретичний конкурс. А ось представляючи номінацію «Домашнє завдання», всі команди, а це представники районних шкіл: Червонокам’янської, Ясинуватської, Протопопівської, Андріївської, Користівської, Головківського, Цукрозаводського, Куколівського НВК та шести міських шкіл: №4, № 10, №19, ОНВК №17, Олександрійського колегіуму та ЛІТу, майстерно втілили свої задуми під час виступів. У кожного з них були цікаві і змістовні програми, які включали всі засоби КВК – від дотепного гумору до театральних мініатюр. За допомогою хореографічної і вокальної майстерності, гармонійного поєднання музики і тексту, гумору та інших критеріїв діти вміло пропагували правила пожежної безпеки у побуті, поведінки у лісі і на водоймах, під час користування електро- і газовими приладами, змагалися за право зватися кращими знавцями пожежно-рятувальної справи, правил безпечної життєдіяльності. Лейтмотивом виступів усіх команд було одне – правила безпеки треба знати і пам’ятати, а у випадку біди надійним захистом є пожежно-рятувальна служба.

Слід зазначити, що організаторами захоплюючого і корисного для школярів дійства традиційно виступили відділ освіти райдержадміністрації та Олександрійський міськрайонний відділ управління ДСНС у Кіровоградській області. Вони мали за мету залучити учнів загальноосвітніх навчальних закладів до вивчення правил безпеки життєдіяльності та їх пропаганди серед однолітків і населення, сформувати у дітей та молоді навички збереження навколишнього середовища; розкрити творчі здібності дітей та молоді. Сам захід довів, що організаторам це вдалося. І майже тригодинна програма показала, що шкільні колективи мають справжніх ерудитів рятувальної справи, які й продемонстрували кращі знання з даної тематики.

Та змагання є змагання і вони передбачають визначення кращих, які представлятимуть місто та район на обласному етапі фестивалю. Нелегко цього дня було суддівській команді визначити переможців. При оцінюванні рівня підготовки команд вони враховували артистизм, дотепність, відповідність темі, змістовність, оригінальність та інше. Проте найбільше членам журі сподобались виступи команди із Червоної Кам’янки та міської школи № 10, які оригінально та креативно довели, що вони найдотепніші, найнаполегливіші, і їхня воля до перемоги є сильнішою. Тепер команди-переможці з новими силами та ідеями готуватимуться до чергового етапу фестивалю. Тому побажаємо їм успіху, наснаги та перемоги.

О.СТОРЧОВА.