«Відкрий своє серце дітям»


Під час заходу, що проходив 19 квітня в Палаці культури «Світлопільський», говорили про проблеми 14 онкохворих дітей, які мешкають на Олександрійщині й потребують підтримки та допомоги земляків. На захід завітали школярі, студенти та й просто небайдужі мешканці Олександрії та Олександрійського району, які принесли іграшки та листи для онкохворих дітей, котрі передадуть в гематологічне відділення обласної дитячої лікарні. Присутні взяли участь у презентації соціального відеоролика, міжнародного благодійного фонду «Янгол життя» й фотовиставки «Дорослі очі на дитячому обличчі».



Проведенням цієї акції організатори - ГО «Рідний дім. Олександрія», обласне відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ й депутат Кіровоградської обласної ради Ірина Чемерис - намагаються привернути увагу громадськості до проблем розвитку паліативної допомоги в регіоні (комплекс медичних, соціальних, психологічних заходів, спрямованих на покращення якості життя пацієнтів, які мають невиліковну хворобу). 

Також у рамках акції зібрали і передали кошти онкохворим олександрійцям. А ще надали можливість виступити людям, що перемогли онкологію. Серед них і Геннадій Замрика, генеральний директор ТОВ «Степ».

Нагадаю, що кілька місяців тому схожа акція проходила в Олександрійській РДА, тільки вона стосувалася паліативної допомоги взагалі, а в даному випадку - акцент зроблено на місцевих онкохворих. 

До речі, у Кіровоградській області є лише одне паліативне відділення при центральній міській лікарні № 1 м.Кропивницького, яке відкрилося у березні 2016 року, та 15 паліативних ліжок у центральних районних та міських лікарнях. Це надзвичайно мало, оскільки за рекомендаціями ВООЗ на 100 тис. населення необхідно 10 стаціонарних ліжок. 

Н. Луценко.