Успіх супроводжує наполегливих

Аграрії агрохолдингу «УкрАгроКом», як і решта сільгоспвиробників району, нині переймаються важливими турботами: триває посівна кампанія. Ми розпочали її досить впевнено та з оптимістичним настроєм. Ніде правди діти, що весняний комплекс - завжди складний хліборобський екзамен, а нинішнього року – тим паче, бо залишилися незавершеними роботи ще з минулого року – близько 6 тисяч гектарів непідготовленого грунту, тож довелося навесні наздоганяти.
Вступаючи у новий сільськогосподарський рік, ми, як завжди, розуміємо, що у підготовці до сівби немає дрібниць. Тож усе необхідне для посіву — запас насіння, добрив, пального — ми забезпечили заздалегідь. А головне – ми маємо чудову команду професіоналів та знавців своєї справи, які добре справляються з усім комплексом робіт. Свого часу основний її кістяк сформував генеральний директор ТОВ «УкрАгроКом» Анатолій Іванович Кузьменко. Разом з ним ми вчилися, ставали, як кажуть, на ноги. З роками ця команда поповнювалася новими фахівцями – порядними,  працелюбними, які мали бажання вчитися, не лише за підручниками, а й за книгою, яку пише саме життя. Тепер вони працюють ефективно, генерують нові ідеї, усі сили спрямовують на благо компанії та людей. 
Спільними зусиллями ми створюємо сприятливий клімат у колективах агрохолдингу, відповідні умови праці, гідну оплату. У своєму підпорядкуванні наші відділки мають сучасну техніку, на якій працюють не менш відповідальні люди, які вболівають за долю майбутнього врожаю – механізатори.  Саме на них під час проведення комплексу польових робіт лягає чи не найбільше навантаження. А щоб вони могли  успішно, у стислі строки справитися із значним обсягом робіт постійно прагнемо оновлювати тракторний парк. Цьогоріч, наприклад, окремі господарства доукомплектували майже двадцятьма одиницями імпортної техніки. Окрім тракторів, придбали близько десятка новеньких сівалок. На тракторах, якими обробляють посіви засобами захисту рослин, встановили до всього ще й кондиціонери, щоб убезпечити людей, які на них працюють. 
Основу майбутнього урожаю заклали ще восени минулого. Ми вчасно засіяли більше 16 тисяч гектарів землі озимими культурами, з яких 15 тисяч - пшениці, 1100 га - ячменю. Ці культури у нас перезимували добре. Щоб підтримати їх після зими та в період інтенсивного росту, коли вони засвоюють багато елементів живлення, вносимо під них поживні речовини. Нині вже завершуємо другий тур підживлення.
В оптимальні терміни справилися наші сільгосппідприємства і з посівом ранніх зернових та зернобобових культур. Польовий «асортимент» у групі компаній залишився сталим. Зауважу, що на наших полях ми дотримуємося сівозміни, яка дає змогу не тільки отримати хороший урожай, а й забезпечити родючість ґрунту. 
Вже завершили посів цукрового буряка. Справилися з цим за шість днів. Під цю культуру виділили найбільш сприятливі для неї площі у Шарівці, Головківці, Дівочому Полі, Диківці, Пантазіївці, Новоукраїнці. Третину із запланованого, а це  5 тис. га, посіяли кукурудзи на зерно, 600 га соняшника. 
Підсумовуючи, можу сказати, що посівна кампанія-2017 у наших структурних підрозділах проходить у строки і вже переступила екватор.
Віктор КУРУП, директор з виробництва ТОВ «УкрАгроКом».