Обласні депутати проінспектували ремонт в обласній дитячій лікарні



4 квітня відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, яку очолює олександрійка І.Чемерис. Свою роботу комісія розпочала спільно з колегами-депутатами з постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва та використання природних ресурсів. Усі разом ознайомилися зі станом виконання ремонтно-будівельних робіт та введення в експлуатацію об’єктів будівництва на території Кіровоградської обласної дитячої лікарні та комунального закладу “Кіровоградська обласна станція переливання крові”, що фінансуються за рахунок коштів обласного бюджету.

Як повідомила Ірина Чемерис, ініціювала перевірку цих об’єктів саме їхня комісія, оскільки багато депутатів із різних політичних сил висловлювали невдоволення щодо занадто великих об’ємів коштів для фінансування ремонтних робіт. Йдеться, зокрема, про близько 170 млн. грн., що вже виділені на реконструкцію даних будівель з обласного та державного бюджетів. За ці кошти, як переконалися депутати, протягом 2015-2017 років в лікарні зроблені великі перетворення, на які тут чекали давно і з великою надією. Бо надто масштабною була занедбаність цих приміщень. Тепер для пацієнтів і медперсоналу дійсно створені комфортні умови для роботи, перебування та лікування, констатували представники обласної ради в процесі інспектування об’єктів. Важливо і те, зазначали вони, що близько 30 млн. грн. з цієї суми пішло на закупівлю та встановлення різного медичного та немедичного обладнання. 

Депутати також довідалися, що ще залишилося зробити? Як з’ясувалося, на черзі - частина внутрішніх робіт в обласній станції переливання крові і хірургічному відділенні та повністю інфекційне відділення обласної дитячої лікарні, плюс облаштування двору. 

- Звичайно, на це ще потрібна чимала сума, - говорить І. Чемерис. - Але саме зараз, коли з’явилися додаткові кошти в місцевих бюджетах завдяки фінансовій децентралізації, час подбати про власну інфраструктуру, про школи, лікарні і дитячі садки, бо ми це робимо для себе і своєї великої громади.

Того дня на засіданні комісії також обговорювалося питання належного функціонування закладів соціального спрямування: геріатричних пансіонатів, психоневрологічних інтернатів, де проживає незахищена категорія нашого населення - пенсіонери та інваліди. Було прийнято рішення про створення робочих груп з депутатів обласної ради, які відвідають такі заклади та ознайомляться з їхніми проблемами та потребами.

Наш кор.