Життя присвятив рідному краю

Не одне десятиліття Микола Семенович Маловік знаний на Олександрійщині, як гарний керівник, адміністратор, господарник і професіонал своєї справи. Останні п’ятнадцать років він успішно очолює відділок № 1 ТОВ «УкрАгроКом». І більшість своїх сил та енергії усі ці роки чоловік спрямовує на виконання роботи з максимальною відданістю, якісно та добросовісно виконуючи свої прямі обов’язки. А також залишається лідером для колективу, має серед людей авторитет і є керівником на практиці, а не на папері.

Микола Семенович володіє багатьма якостями лідера. Простий і комунікабельний, відвертий, гнучкий, з умінням ставити себе на місце інших людей, впевнений, трудолюбивий. І шлях свій до лідерства долав роками.

Народився і виріс він у Головківці. Там промайнуло його дитинство і тривають подальші роки. Саме з Головківкою тісно пов’язана його професійна стежина. Розпочинав Микола Семенович рядовим робітником в «Олександріярембудуправлінні». Паралельно заочно здобув освіту інженера-електромеханіка у Дніпропетровському гірничому інституті. Потім працював електрослюсарем на кількох олександрійських шахтах. А потім - на Верболозівському вуглерозрізі, де спершу був начальником дільниці, а згодом – ​заступником директора. У складні 90-ті, коли вуглерозріз ледь зводив кінці з кінцями, Микола Семенович залишив керівну посаду та подав свою кандидатуру на Головківського сільського голову. І люди йому повірили. Отак два скликання він очолював сільську громаду. Та, коли черговий термін добігав кінця, Анатолій Іванович Кузьменко запропонував Миколі Семеновичу очолити головний відділок «УкрАгроКому». Не вагаючись, Микола Семенович погодився. І за всі ці роки жодного разу не пошкодував, бо робота на цьому підприємстві йому рідна та близька. За ці роки він зарекомендував себе, як здібний, добросовісний, талановитий керівник і грамотний організатор.

Сьогодні в його підпорядкуванні до півсотні людей та велика технічна база «УкрАгроКому» – ​парк потужної сучасної техніки. Фахівці підрозділу під керівництвом Миколи Семеновича ретельно слідкують за справністю і готовністю до роботи кожного механізму. І це дуже важлива робота, тому окремих людей, з якими керівник працює не один рік, він відмічає, вважаючи їх висококваліфікованими робітниками. З-поміж таких агроном Сергій Олійник, з яким він пропрацював останні п’ять років. Тридцять років у відділку працює не менш досвідчений механізатор Василь Сіренко, а понад два десятиліття – ​механізатор Василь Кітаєв. Дуже віддані своїй справі машиністи зерноочисних машин  ​Олександр Шкуратов та Віталій Некоз. Зі слів Миколи Семеновича, робота керівника багато в чому залежить від наполегливості і відданості справі його підлеглих, і від якості виконаних ними робіт, від розуміння в самому колективі. На щастя, Микола Маловік має той заслужений авторитет і підтримку колективу. А також і підтримку родини – ​дружини Галини Василівни, дітей, онуків, і навіть правнуків. Миколі Семеновичу по життю притаманне вміння налагоджувати з усіма нормальні життєствердні стосунки. Дякуючи цим та іншим якостям, а також багаторічній відданій праці, минулоріч вперше Микола Маловік був заслужено вшанований на районній Дошці пошани.

В. ТИМОФЄЄВА.