Вперше в районі організували «Географічний турнір»



Географічні знання дуже важливі в житті кожної людини, адже географія розвиває уяву, абстрактне і загальне мислення, вміння орієнтуватися у просторі. Також вона розширює світогляд і знання про навколишній світ, й про людство в цілому. Це дуже важлива й цікава наука, яку з величезним захопленням вивчають школярі нашого краю. Тож вперше в історії Олександрійщини проводився «Географічний турнір» серед старшокласників, у якому взяли участь учні з дев’яти шкіл району: Косівської, Користівської, Войнівської, Протопопівської, Ізмайлівської, Червонокам’янської, Попельнастівської, Ульянівської та Новопразького НВК.

Як розповідає Ніна Ляшко, методист районного відділу освіти, на турнірі, що відбувся в Олександрійському училищі культури, учасникам довелося виконати чимало завдань різної тематики та складності. Усі вони пов’язані не лише з глибокими знаннями географії, а й визначенням загального рівня обізнаності школярів. 

Учасники загалом пройшли кілька турів (раундів), і всі вони були напруженими, емоційними та «гарячими», але до фіналу дійшло тільки три команди - переможці. Перше місце посіла команда Новопразького НВК, друге – Косівської школи, а третє – Користівської. Лідерами їх визнало компетентне журі, у складі якого були досвідчені методисти Олександрійського районного відділу освіти. 

Відтак команда Новопразького НВК захищатиме честь Олександрійщини на обласному турнірі, тож побажаємо їй успіхів та заслужених перемог.

Н. ЛУЦЕНКО.