Ветерани Олександрійщини відзначили 30-річчя створення організації


22 березня в актовій залі районної ради відбулися урочистості з нагоди ювілейної дати створення Організації ветеранів України. На них завітали перший заступник голова РДА Ю.Коваль та голова районної ради О.Коріненко, сільські голови та голови первинних організацій ветеранів, активісти ветеранського руху. Від обласної ОВУ був присутній член її президії, голова Кіровоградської ради 6-го скликання М. Ковальчук, міжнародну громадську організацію державних правоохоронних органів спеціального призначення представляв Б. Бугара, Олександрійський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги - директор А. Руденко.

Вітаючи учасників урочистостей, голова ради районної ОВУ О.Голуб зазначив, що свою історію Олександрійська районна організація ветеранів розпочала з березня 1987 року. Саме тоді ветерани Червоної Кам’янки, Нової Праги, Протопопівки та ряду інших населених пунктів району ініціювали створення ветеранської організації. Нині це єдина офіційно зареєстрована та практично діюча ветеранська організація в районі, яка об’єднує ветеранів війни, праці, військової служби, правоохоронних органів, воїнів – інтернаціоналістів та деяких інших категорій людей похилого віку. На сьогодні її ряди налічують більше восьми тисяч членів.

Значна робота проводиться із вшанування ветеранів, які ще поруч з нами: привітання ювілярів, тематичні заходи, належне медичне обслуговування. До всього, гідно бережеться пам’ять про тих, хто відійшов у вічність у роки війни, і в мирний час. За останні десять років встановлено 46 пам’ятних дошок та знаків. А цьому передувала значна пошукова робота: вдалося встановити понад 1600 прізвищ бійців та командирів, які поклали своє життя визволяючи наш край, і до цього часу залишалися безвісти зниклими. У кількох населених пунктах району реконструйовано братські могили, проведено їхній капітальний ремонт, встановлено стели з прізвищами односельчан, які загинули на фронтах війни. Радою районної ОВУ та первинними осередками проводиться робота з героїко – патріотичного виховання підростаючого покоління. 

Після вітальних слів перейшли до вручення грамот за вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, активну участь у вирішенні питань соціального захисту ветеранів, патріотичне виховання молоді. Приємну місію виконали перший заступник голови РДА Ю. Коваль та голова районної ради О. Коріненко. 

Наш кор.