Кіровоградській обласній організації ветеранів України – 30 років!


15 березня в обласному українському академічному музично- драматичному театрі ім. М. Кропивницького відбулися урочисті збори з нагоди 30-річчя створення Кіровоградської обласної організації ветеранів України.

Із ювілейною річницею організації учасників урочистостей привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

- Ваша організація об’єднує людей, які все своє життя присвятили становленню нашої держави. Це люди, які ставлять собі за мету захищати інтереси всього старшого покоління. Це абсолютно вірна справа, тому що ті, хто тримається разом, завжди досягають успіху, - зазначив Сергій Кузьменко. - Переконаний, що за таким принципом і вся громада, народ мають триматися разом для відстоювання своєї незалежності та права жити у вільній країні. А той приклад, який старше покоління нам продемонструвало під час боротьби із зовнішнім агресором у Другій світовій війні та відбудові нашої держави – це саме те, що потрібно сучасній Україні.

Окремо Сергій Кузьменко акцентував увагу на кроках влади щодо посилення підтримки ветеранських організацій. - Обласна влада спільно з депутатським корпусом систематично приймають рішення про надання фінансової підтримки ветеранській організації області, - підкреслив очільник області. - Минулого року держава знайшла можливість виділити близько 26 млн. грн. для того, щоб на Кіровоградщині був один з кращих госпіталів для ветеранів, де можна абсолютно безкоштовно отримати медичні та реабілітаційні послуги, - підкреслив очільник області. За словами Сергія Кузьменка, наразі Уряд працює над покращенням пенсійного забезпечення старшого покоління. – Сьогодні Мінсоцполітики розглядає можливості осучаснення пенсій, - наголосив Сергій Кузьменко.

Представників ветеранських організацій області також привітали голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та голова ради обласної організації ветеранів України Василь Єфименко, які підкреслили вагому роль ветеранської організації у суспільно-політичному житті області.

Під час урочистого зібрання кращим представникам організації вручили обласні відзнаки та грамоти обласної організації ветеранів.

На урочистостях побувала і делегація з Олександрійського району на чолі із головою ради районної організації ветеранів Олександром Голубом (на фото - у центрі). Серед запрошених - Василь Афанасьєв, директор професійного аграрного ліцею, Володимир Осипчук, голова Новопразької первинної організації ветеранів України, Анатолій Крівець, директор благодійної організації «Районна лікарняна каса», Анатолій Погутцев, лікар центральної районної лікарні. Приємно зазначити, що наша ветеранська організація за підсумками щорічного огляду - конкурсу практичної роботи по всебічному забезпеченню захисту прав, інтересів та потреб ветеранів серед районних організацій області виборола перше місце, за що й отримали гарну вітальну адресу та грамоту. Окремо грамотами облдержадміністрації за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичного виховання молоді та активну громадську позицію отримали А. Погутцев, А. Крівець та В. Осипчук. 

Щиро порадіємо за наших земляків, адже наша ветеранська організація щорічно - одна з найактивніших і найчисельніших громадських об’єднань в області. Хай і надалі її її члени будуть такими ж активними. Довгих усім мирних років життя, любові і тепла в родинах, невичерпної енергії.

Наш кор.