Чим живеш, громадо

Андріївка. Новий 2017 рік уже наповну господарює на землі. З його приходом життя громад сповнюється новими турботами. Але традиційно сільські ради на своїх сесіях розподіляють  кошти із бюджету, переважно на підтримку соціальної сфери. В Андріївці 120 тисяч також спрямували на оплату енергоносіїв місцевій школі та харчування учнів, 40 тисяч субвенції - на медицину та 10 тисяч – на пільгові перевезення.
ГОЛОВКІВКА. Значні кошти спрямували на забезпечення життєво необхідних питань сільської громади і в Головківці. Більше 500 тисяч гривень склала субвенція на потреби сільської освіти, з яких 213 тисяч – на харчування учнів 1-4 класів, 45 тисяч на паливно – мастильні матеріали для шкільного автобуса і 276,5 тис. грн – на оплату енергоносіїв. Не обійшли увагою і сільську медицину, виділивши 22,3 тис. грн. на оплату енергоносіїв. Потурбувалися сільські депутати і про пільгові перевезення односельців, передбачивши на них 115 тисяч гривень. Віднайшли кошти і для Головківської бібліотеки, зокрема, 2,5 тисячі гривень на придбання нової літератури.
ДОБРОНАДІЇВКА. Дуже радіють сніговим заметам діти, для яких вони перетворюються на місця розваги. А от для сільських голів це додаткові клопоти, які слід вирішити оперативно, щоб забезпечити автомобільне сполучення, доставку учнів до шкіл та товарів першої необхідності у магазини. - І тут найпершими помічниками для нас, - зазначає  Добронадіївський сільський голова Володимир Коваленко, - є сільгоспвиробники, оскільки саме вони можуть забезпечити необхідним транспортом у боротьбі зі сніговими заметами. Разом з ними прагнемо, щоб наші населені пункти у сніговому полоні перебували якомога менше. Цьогоріч у подоланні наслідків хурделиці своє плече підставили товариства, фермери та підприємці: ТОВ «Агрофірма «Доброулянівка» (керівник Микола Коваленко), відділок № 4 ТОВ «УкрАгроКом» (С. Китаєв), ТОВ «Зелений Барвінок» (Т. Шитиля), ФГ «Агродар 2015» (К. Донченко), підприємець Станіслав Єремійчук. Тож висловлюю від себе особисто і від громади вдячність справжнім господарникам за турботу та допомогу. Велике спасибі усім, хто допомагав нормалізувати ситуацію на сільських дорогах.
О. СТОРЧОВА.