На Олександрійщині новорічні свята пройшли спокійно

Про це нашому кореспонденту повідомили в місцевому відділенні поліції, Службі порятунку та районній лікарні.
У цілому новорічна ніч у районі пройшла без резонансних злочинів і надзвичайних подій. Хоча з 31 грудня на 1 січня, за даними начальника сектору цивільного захисту ДСНС Олександра Королька, зареєстровані дві пожежі. На щастя, летальних випадків чи травм від них не зафіксовано. Та наразі рятувальники знаходяться в підвищеній бойовій готовності.
Серйозних порушень громадського порядку в районі теж не було. Про це свідчать і держслужбовці Олександрійської РДА, й підтверджують правоохоронці. У новорічні свята керівники району традиційно чергували в адміністрації: 31 грудня - перший заступник голови РДА Юрій Коваль, 1 січня – ​керівник апарату РДА Олександр Лисенко, 2 січня – ​ заступник голови РДА Олександр Безкровний.
Що стосується роботи медиків, то до Олександрійської районної лікарні у святкові дні зверталося чимало пацієнтів, у тому числі і дорослих, і дітей. Із гострими респіраторними інфекціями, пневмонією, травмами, порушеннями мозкового кровообігу та з проблемами шлунко-кишкового тракту 31 грудня звернулося 19 осіб, 1 й 2 січня – ​по 23 особи, – ​повідомляє заступник головного лікаря ОЦРЛ Тетяна Прошина. На жаль, за відсутності старшого фельдшера з’ясувати ситуацію з викликами на станції «швидкої», нам так і не вдалося.
Приємною новиною в Олександрії та районі стало народження двох дівчаток, які з'явилися на світ першими. У міському пологовому будинку о пів на першу ночі 1 січня народилася Єва Крячко з вагою 2700 кг, зростом 50 см (третя дитина у родині Віталія та Яни Крячків із Мартоіванівки). У районному пологовому будинку о 7. 35 ранку  Юлія Псарьова із Протопопівки народила дівчинку, вагою 2790 кг, зростом 51 см. З іменем новонародженої батьки поки що не визначилися.
Н. ЛУЦЕНКО.