Робочі зустрічі з головою РДА. Говорили про плани і задуми

В Олександрійській районній державній адміністрації розпочалися наради Богдана Курупа з керівниками та активом територій з питань коригування  програм соціально – економічного розвитку на поточний, 2017 рік. Першими з головою РДА зустрілися делегації  Приютівської,  Попельнастівської  та  Андріївської громад.

23 січня у приміщенні райдержадміністрації   звітувала про бюджет та його виконання у 2016-му, соціальний захист, освіту, культуру, медицину, благоустрій Приютівський селищний голова Вікторія Лисенко. Говорила про співпрацю із жителями та місцевими підприємцями. Ділилися проблемами, перспективами, напрацюваннями та планами.
Першочергово увагу присутніх очільниця громади зосередила на вирішенні питань, пов’язаних  з ремонтом доріг, на які торік пішло майже 250 тис. грн., допомогою освіті та медицині (субвенція склала 694 тис. грн.), вуличне освітлення  (виділено 100 тис. грн.) та багато-багато іншого. 
Окремо зупинилася на планах громади на поточний період. А такими є і продовження процесу благоустрою селища, й інвентаризація земель, допомога закладам соцсфери та вразливим категоріям населення.  Селищний голова сподівається, що вдасться вирішити питання з оформленням генплану селища та паспортизації тимчасового сміттєзвалища, що відбудеться певна зміна  сплати  оренди за землю, що  в Приютівці будуть додатково облаштовані два спортивних майданчики та вирішені інші соціальні питання.  Крім того, селищна рада і надалі підтримуватиме реалізацію різноманітних громадських проектів. 
Підбиваючи підсумки робочої наради, Богдан Куруп окреслив ті питання, які вдасться вирішити вже найближчим часом, пообіцяв, що всіляко цьому сприятиме, а також дав керівникам територіальних громад окремі доручення.
Наступного дня на нараді з активом Попельнастівської та Андріївської громади підбили підсумки минулорічної діяльності і водночас розглянули плани соціально-економічного розвитку на 2017 рік. Особлива увага присутніх була прикута до виконання програми розвитку територій та формування пріоритетних завдань на поточний рік.  
 За словами  попельнастівського сільського голови Олега Волянського, який ознайомив присутніх з питаннями життєзабезпечення громади, негайного вирішення цьогоріч  потребує кілька питань. Зокрема, найбільш болючим залишається тема поточного ремонту сільських доріг, а також актуальним є будівництво гаража для шкільного автобуса, ремонт колишньої аптеки під створення на її базі музею. Разом з тим, ще одним критичним питанням є кадрове забезпечення Попельнастівської лікарської амбулаторії - сімейним лікарем.
Були у Богдана Курупа до голови і присутніх свої запитання, окремі рекомендації, особливо, що стосувалося змін до податкового законодавства і орендної плати за землю, ставки на яку цьогоріч будуть збільшені. 
Після цього голова Олександрійської РДА поспілкувався з активом Андріївської громади. З особливостями її життєдіяльності присутніх ознайомив очільник громади Віктор Близнюк. Він, зокрема, акцентував увагу на питаннях розвитку соціальної інфраструктури своїх п’яти сіл, ремонті доріг, водопостачанні і загалом темі благоустрою. Найбільш критичним залишається питання якісного водопостачання в Андріївці та Сурганах, де для його вирішення мають створити комунальне підприємство. Також важливим у поточному році є ремонт дамби між згаданими селами та облаштування старого андріївського кладовища спеціальною огорожею.
Вислухавши доповідачів, Богдан Анатолійович запевнив, що обов’язково підтримуватиме актуальні соціальні проекти,  що націлені на реалізацію нагальних ініціатив. 
Загалом,  у нарадах взяли участь керівники структурних підрозділів та відділів РДА, підприємств, установ та організацій району, депутати сільських та районної  рад.
Протягом тижня аналогічні наради з головой РДА також провели Червонокам’янська, Бандурівська, Лікарівська, Щасливська, Недогарська та Шарівська громади.
Наш кор.