2017-й буде роком руху і змін

28 січня Вогняна Мавпа передасть свої повноваження Вогняному Півневі. Десятий за рахунком знак китайського гороскопу є чи не найцікавішим у всьому Східному календарі. Півень - енергійна, уперта тварина, яка не любить сидіти на місці. Це символ Сонця, оскільки щоранку викликає його схід. Наприклад, у Японії цей знак асоціюється з відродженням світла, в Індії – з енергією сонця, а в Китаї він уособлює п’ять основних чеснот: хоробрість, благородство, великодушність, відданість і гідність. Характеристика людей, народжених у рік Півня, неоднозначна. З одного боку, вони цілеспрямовані, орієнтовані на результат, товариські, працелюбні. З іншого - неквапливі, помірні, запальні, балакучі, уперті. Що ж загалом очікують Півні від нового року, ми дізнавались у тих олександрійців, які народилися у роки, ознаменовані цим символом.

Забігаючи наперед, зазначу, більшість моїх респондентів бажають нашій країні миру, добра й достатку, соціально-економічної стабільності й захищеності. І, звичайно ж, всіляких особистих гараздів кожному.

Володимир Коваленко, Добронадіївський сільський голова (1957 рік народження):
- Хочу, щоб протягом цього року у родині було затишно й комфортно, щоб вистачало наснаги і здоров’я, сил і терпіння, взаємоповаги і взаєморозуміння, щоб встигли за цей рік  зробити більше корисних справ. Діти, наприклад, щоб гарно навчалися і згодом стали успішними людьми. Чимало намірів  маю і відносно  поліпшення життя своєї громади. У тому числі, й плани щодо ремонту спортивно-розважального майданчика для дітей біля місцевого будинку культури. Також сподіваюсь, що спільними зусиллями будуть виконані  внутрішні ремонтні роботи  в Добронадіївському дитсадку та сільському клубі. Буде надана допомога школі. Вирішуватимуться й інші соціально значимі питання. Тож головне, щоб всім нам вистачало на це сили й натхнення,  здоров’я й бажань щось змінити на благо своєї рідної землі. Сподіваюсь, що для багатьох односельців та моїх земляків рік стане щасливим.

Тетяна Бессараб, Червонокам’янський сільський голова (1957 рік):
- Перше моє сподівання, щоб в Україну нарешті прийшов довгоочікуваний мир, щоб наші діти не гинули на Сході країни, щоб люди стали згуртованішими і терплячішими до всіх тих обставин, що трапляються в повсякденному житті. Так само важливим  є вирішення соціальних питань. Дуже хочеться, щоб у 2017-му поступово відходила на другий план тема сільського  безробіття, щоб пенсіонери отримували гідні пенсії, за які можна жити, а не виживати. Щоб держава контролювала виплати для одиноких матерів, і таким чином зменшилась кількість знедолених дітей. Дуже важливо, щоб рік був врожайним, і тоді, як мовиться, буде і на столі, і до столу, щоб ми жили в достатку, мирі та злагоді.

Олександр Клімов, Костянтинівський сільський голова (1969 рік):
- Найперші мої очікування пов’язані із закінченням конфлікту на Сході України. Напевно, кожен свідомий громадянин нашої держави сподівається на це. Так само важливим питанням є стабілізація соціально-економічної ситуація у країні. Хочеться, щоб пенсіонери отримували заслужені не мінімальні пенсії,  а працівники підприємств – відповідні заробітні плати.  Також, на моє особисте переконання,  важливою є тема об’єднання місцевих громад і в цілому адміністративної реформи. Хочеться, щоб ми нарешті знайшли консенсус у  даному питанні. Також маю надії на те, що в новому році в Бутівському нарешті з’явиться вежа мобільного зв’язку. А якщо говорити про особисте, то важливим для мене є те, щоб моя донька успішно закінчила навчання та вдало працевлаштувалася.

Ольга Зуєва, спеціаліст Олександрійського районного архіву (1969 рік):
- Про глобальні речі говорити не буду. Думаю, ключовим питанням для нашої держави є припинення війни на Донбасі. Більшість моїх земляків і співвітчизників сподіваються на довгоочікуваний мир, на загальне покращення нашого суспільного життя, на позитивні зміни в країні. Також вірю і знаю, що мій син порадує приємними здобутками і звершеннями. Хочу, щоб робота була стабільною, а оплата гідною. І взагалі, вважаю, що ми повинні перетворювати наші бажання у життєві цілі й зробити все від нас залежне, щоб вони реалізувалися. Бажаю здоров’я кожному, любові та тепла, злагоди і миру. Вірю, що 2017-й стане для всіх щедрим на звершення, а найзаповітніші мрії здійсняться! Нехай життя наповнюється переважно добрими й позитивними подіями!

Андрій Данилюк, депутат райради, завідувач Приютівської лікарської амбулаторії (1957 рік):
- Вважаю, що в професійному плані рік і так буде вдалим. А стосовно особистого, то хотілося б, щоб мрії і задуми моїх трьох доньок справдились, щоб вони й надалі були успішними і щасливими. Всім нам бажаю здоров’я, добра й достатку, миру в кожну родину і в Україну.

Тетяна Пономарьова, головний спеціаліст відділу організаційної роботи апарату РДА (1981 рік):
- Від нового року я, перш за все, очікую нових здобутків і нових звершень. Думаю, рік буде непередбачуваний. Але найпершим важливим для мене питанням є кар’єрне зростання. Також очікую від Року Вогняного Півня цікавих подорожей і гарних знайомств. Ще одним вагомим питанням є успіхи у навчанні моєї донечки Єви. У 2016-му вона стала переможницею олімпіади з англійської мови і, напевно, цьогоріч візьме участь в міжнародній. Я в це щиро вірю, сподіваюсь на її успіхи і докладу зусиль, щоб задумане стало реальністю і нашою спільною перемогою. А загалом бажаю всім, щоб у новому році втілювалися в життя найсміливіші задуми.

Тетяна Шелесько, головний спеціаліст управління соцзахисту РДА (1981 рік):
- Хочу побажати своїм землякам, колегам, друзям і знайомим, щоб рік Вогняного Півня відігнав від нас усіляке лихо, а натомість приніс довгоочікуваний мир, злагоду, здоров’я і щастя. Щоб він став роком руху і позитивних змін. Щоб всі держслужбовці відчули, що нарешті отримують гідні зарплати і що їхні професійні і особисті сподівання поступово справджуються. Нехай рік  відкриває для всіх нас нові можливості і дає нові шанси для того, щоб виправити помилки, стати кращими і мудрішими.

Тетяна Прошина, заступник головного лікаря ОЦРЛ (1957 рік):
- Мої побажання такі: щоб був мир в Україні, щоб рідні й близькі не хворіли, щоб плани справджувалися, оточували вірні друзі й спільні колеги. А загалом, надії всі маю досить оптимістичні і бажаю всім такого ж настрою. 

Додам, що  серед публічних людей у рік Півня народилися Юрій Гугленко, перший заступник голови Кіровоградської облради, Сергій Коваленко, перший заступник голови ОДА, Павло Фесюк, депутат облради, комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом», Інна Максименко, начальник Олександрійського об`єднаного управління ПФ. 

До речі, я й сама народилася в рік Півня. Знаю, що він обов’язково подарує мені та моїм близьким чимало позитивних моментів, додасть нових можливостей і нових знань, стане продуктивним періодом у плані творчості. Переконана, що досягну максимальних успіхів у всьому, що по-справжньому люблю.
Н. Луценко.