Сергій Кузьменко озвучив власну позицію щодо мораторію на продаж землі

Під час прес-конференції журналісти поцікавились у голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка його ставленням до продовження мораторію на продаж сільгоспугідь.
- Кіровоградщина – аграрна область і люди зрозуміли, якщо активно працювати на землі, можна непогано заробити, тому конкуренція у цій сфері лише зростає, - зазначив керівник області. - Це добре, оскільки матимемо вищу ціну за землю, вищу орендну плату як для приватних власників, так і для держави.
Разом з тим, через прогалини в законодавстві між конкурентами часто виникають конфліктні ситуації. Тому, щоб уникнути в подальшому протиріч між суб’єктами земельних відносинах, місцевим управлінням юстиції ініційовано перед парламентом зміни до законодавства, які вже враховано.
- Питання продовження мораторію на продаж землі – це дискусійне питання для всього суспільства. Є аргументи "за" і є аргументи "проти". Моя позиція - не зашкодити, а, якщо не впевнений в якомусь рішенні – можливо потрібно на певний термін, хоча б на рік, залишити за цією позицією "статус-кво".