Олександрійців протестували на ВІЛ-СНІД

З нагoди Всесвітньoгo дня бoрoтьби зі СНІДoм в Олександрійській районній лікарні відбулася благодійна акція з безкоштовного тестування всіх охочих на наявність ВІЛ-СНІД-інфекцій. 

Учасники акції долучалися до вікторини, організованої громадськими активістами Благодійного фонду «Шлях до життя» та, за потреби, могли отримати тут  безкоштовні презервативи. Загалом, експрес-тестуванням було охоплено 57 осіб. ВІЛ-СНІД ні в кого не виявили.
Окрім того, керівник Благодійного фонду «Шлях до життя» Анатолій Тримбач передав у дитяче відділення набори цукерок, а головний лікар ОЦРЛ Валентина Гарагуля вручила йому та завідувачу інфекційним відділенням Анатолію Цимбалістому – подяки.
За офіційною статистикою, сьогодні в місті і районі налічується до 500 осіб зі статусом ВІЛ-СНІД, а неофіційно, як підкреслюють медики, їх значно більше. 
Відзначу, що акцію ініціювала головний лікар ОЦРЛ Валентина Гарагуля спільно з Благодійним фондом «Шлях до життя», за підтримки депутата Олександрійської міськради Андрія Коломійцева.
Н. Луценко