Богдан Куруп про сільських і селищних голів Олександрійщини: «Вони найкращі в Україні»

Готуючи тематичний номер газети до Дня місцевого самоврядування, редакція поцікавилася думкою керівника РДА Богдана Курупа стосовно  роботи  районної ради та співпраці з сільськими і селищними радами району. Ось які його враження:


- Якщо говоримо про перший рік роботи депутатського корпусу сьомого скликання, то, як на мене, він був продуктивним і, що важливо, пройшов в атмосфері взаєморозуміння. Мене це особливо радує, оскільки  взаємна довіра трансформується  у стабільний розвиток всього району. Що стосується мене особисто, то будучи і депутатом районної ради, і головою РДА, тепер уже голосую за ухвалення рішень з точки зору представника виконавчої гілки влади. Передусім, думаю про те, щоб від наших рішень корисно було усім жителям Олександрійщини. Визнаю, що, можливо, трохи менше уваги приділяю округу, від якого обирався, бо зосереджую свою увагу на усі без виключення громади. Особливо прагну до балансу та справедливого підходу  під час формування районного бюджету та, відповідно, використання бюджетних коштів. Говорю зараз про видатки на заробітну плату освітянам,  медикам, працівникам галузі культури. Отримуючи цільові субвенції з державного бюджету, які, насправді, не покривають стовідсотково потреби цих колективів, ми на рівні району вишукуємо можливості, щоб працівники цих галузей отримували усі належні їм доплати та надбавки. Сьогодні можу з приємністю констатувати, що районна влада виконує перед людьми усі ті вимоги, що прописані  у галузевих  нормативних документах.  Тому на рівні області маємо чи не найкращі рейтингові показники по рівню середньої заробітної плати в бюджетній сфері. Майже на кожній сесії ми  також виділяємо кошти на поліпшення матеріальної бази закладів медицини, освіти та реалізацію енергоощадних проектів на паритетних засадах з сільськими і селищними радами.
До позитиву стосовно роботи депутатського корпусу можу віднести і той факт, що депутати не вдаються до політичних дискусій під час пленарних засідань, і працюють виключно в інтересах всієї нашої громади. Про це свідчать результати голосування – усі пропоновані проекти рішень, як правило, були ухвалені більшістю голосів. Тому я вдячний депутатському корпусу, колегам – депутатам за довіру до районної державної адміністрації. Зі свого боку, ми завжди намагаємося оперативно реагувати на звернення депутатів стосовно питань, що стосуються їхніх округів. І по можливості їх вирішувати.  Я задоволений, що в нас конструктив у роботі і взаєморозуміння.
Що стосується співпраці з керівниками територій – сільськими і селищними головами, то  скажу просто: вони, напевно, найкращі в Україні. Усі без виключення сільські  очільники самовіддано вболівають за людей і натхненно дбають про розвиток своїх територій. За що їм також велика вдячність.  Як на рівні району, так і на рівні області я завжди відзначаю, що у тісній співпраці ми реалізуємо чимало важливих соціальних проектів. Саме  тому за результатами соціально – економічного розвитку, а  також за обсягами залучення інвестицій Олександрійщина – один з кращих районів в області. Однозначно, це наші спільні досягнення, з чим, власне, я вітаю усіх жителів району напередодні Дня місцевого самоврядування. Вірю, що тільки в єднанні – запорука нашого успіху і стабільного поступу вперед. 
І. Балашова.