А. ТУРСЬКИЙ: "Ми стимулюємо депутатський корпус до вирішення проблем"

Ми продовжуємо розмову з депутатами Олександрійської районної ради, під час якої вони розповідають про свою роботу в сесійній залі та поза її межами. Сьогоднішній наш співрозмовник – голова фракції «Опозиційного блоку» Андрій Турський. 
Не було сесії, на якій би Андрій Валерійович не порушував злободенні питання. Їх у нього завжди чимало. І це, незважаючи на першу каденцію в райраді. Дуже ініціативний обранець. Першочергово переймається благоустроєм сільських територій. А також ремонтом місцевих доріг, якісним автобусним сполученням та темою об’єднання територіальних громад. 

Андрій Валерійович вважає, що нинішня адмінреформа є недосконалою і тому влада й громада до цього часу не може визначитися, як їм краще об’єднатися. «Затверджуючи Перспективний план об’єднання, вже тричі вносили свої пропозиції. Але згоди й досі не досягли», - підкреслює депутат. Хоча й думає, що реформу проводити треба, але починати  не зі зміни пам’ятників, а з відновлення підприємств, забезпечення людей робочими місцями. І взагалі це питання опозиція тримає на контролі, щоб аби чого не вийшло.  
Говорячи про роботу в окрузі, Андрій Турський відзначає, що завдання депутата - допомагати вирішити проблему, а не давати кошти і скрізь про це "трубити". - Ми нікому нічого не даємо, хоча люди звертаються з різних питань і з різних територій, - підкреслює депутат, - а тільки стимулюємо депутатський корпус до вирішення цих проблем. Та й належних повноважень на місцевому рівні не маємо. 
Н. Луценко.