Освітні заклади Олександрійщини отримали цінні подарунки

16 грудня зала райдержадміністрації була переповнена гостями, серед яких керівники навчальних закладів, школярі, представники батьківських комітетів. Щасливі, усміхнені – вони ніби чекали на передсвяткове диво. І воно таки сталося, бо практично кожній школі району був передбачений подарунок. 

Відкриваючи захід, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Полтавець зазначила, що на даному етапі значна роль у розвитку освіти належить органам державної влади та місцевого самоврядування, дії яких, в першу чергу, скеровані на забезпечення зростання видатків на освіту, залучення у сферу освіти позабюджетних джерел фінансування, виділення коштів на матеріально-технічне забезпечення освітніх закладів. І ця підтримка з боку обласної, районної влади, представників соціально відповідального бізнесу відчувається у всьому. 
З року в рік купуються шкільні автобуси, комп’ютерна техніка, сучасні меблі, встановлюються енергозберігаючі вікна, винаходять можливості для харчування не лише учнів початкових, а й старших класів. Тож Олена Орленівна адресувала слова вдячності від усіх освітян народному депутату України Анатолію Кузьменку, заступнику голови облдержадміністрації Андрію Коломійцеві, голові райдержадміністрації Богдану Курупу та голові районної ради Ользі Коріненко за допомогу, розуміння, небайдужість до освітянських проблем. А потім кожен з поважних гостей, звертаючись до присутніх у залі, зазначав, що освіта – особлива ланка, яка потребує всесторонньої підтримки, адже яке покоління ми зростимо – таким і буде наше майбутнє. І вони готові допомагати, щоб наші діти мали якнайкращі умови для навчання та виховання.
Після виступів перейшли до найбільш очікуваної події напередодні Дня св. Миколая – вручення цінних подарунків, які були придбані за рахунок державної субвенції за сприяння нашого земляка, депутата Верховної Ради Анатолія Кузьменка. На 800 тисяч гривень було придбано парти, дошки, мультимедійну та комп’ютерну техніку, дитячий майданчик, тенісні столи, морозильні камери, бойлери. Хай сума і не така значна, як на наш район, але без подарунка не залишився ніхто. Сертифікати на все це вручали під гучні оплески директорам закладів. 
А потім, як у добрій родині, полилися слова вдячності усім сіячам добра з вуст голови районної ради Ольги Коріненко, директора Щасливської школи Світлани Михайлової,  голови районного парламенту дітей Аріни Стецунової, голови батьківського комітету Войнівської школи Марини Дячук. І завершилася зустріч на доволі емоційній, приємній ноті, коли юна школярка Косівської школи Дарина Руденко заспівала пісню про святого Миколая. Увесь зал плескав у долоні… Свято вдалося.
О. СТОРЧОВА.