Депутати про роботу ради: Побільшало активних обговорень і конструктивних пропозицій

У попередньому номері ми почали бліц-опитування депутатів Олександрійської районної ради стосовно  їхньої роботи в прийнятті важливих сесійних рішень та діяльності на виборчих округах. Відтак, як і обіцяли, цю розмову продовжуємо. І хочемо ознайомити з почутим наших постійних читачів. 

Віталій Журавльов, обраний не вперше, від партії «Батьківщина»
Я вважаю, що депутатський корпус працював досить стабільно, без коливань і якихось особливих подій. А якщо говорити про виборчий округ, то тут дещо інша ситуація. Треба констатувати, що протягом року мої виборці - а це мешканці Бандурівської сільської ради - активно зверталися до мене, як депутата, з різних проблемних питань. Найчастіше вони стосувалися діяльності сільських шкіл, поліпшення транспортного сполучення, медичної реформи та питань, пов’язаних з ремонтом доріг. Нарікань вистачає. Найбільша проблема – це відновлення якісного сполучення, яким курсують шкільний та рейсовий автобуси. Це дороги обласного значення, і тому закрити проблему на місцевому рівні - не вдається. Але районна влада вже звернулася з пропозицією в область, аби внести перелік доріг до обласної програми і, можливо, у 2017-му кошти на їхній ремонт таки будуть виділені. На стадії вирішення залишається й питання забезпечення Ясинуватки сімейним лікарем. Про все це більш детально я розповім на сільських сходках, які відбудуться вже найближчим часом. 

Олег Павленко, вперше обраний, від БПП «Солідарність» 
Основні питання, які мені, як депутату, доводилось вирішувати на окрузі, пов’язані, перш за все, з благоустроєм сільських територій дівочепільської громади. Мною особисто докладено максимум зусиль для поліпшення сільських доріг і ремонту місцевого дитсадка. Що стосується роботи в сесійній залі, то в  межах своєї компетенції ми намагалися вирішити нагальні і злободенні питання, що життєво важливі для району.
Степан Романько, обраний вперше від «Опозиційного блоку»
Почну, напевно, з роботи на окрузі. До мене, загалом, активно зверталися, як мешканці села Травневого, так і Червоної Кам’янки – це мій округ. Найчастіше людей хвилює проблема ремонту сільських доріг, незаконної вирубки лісів та врегулювання цін на молоко, яке здають сільчани на переробні заводи. Усі ці питання неодноразово порушувалися на сесії Олександрійської районної ради і поступово вирішуються. Хоча проблема ремонту сільських доріг залишається відкритою.

Наталія Йоник, третє скликання, від БПП «Солідарність»
Виборці зверталися до мене переважно із соціальними питаннями, що пов’язані з наданням матеріальної допомоги на лікування чи, скажімо, допомоги в організації доставки школярів чи студентів в область, а  також щодо благоустрою села Головківка, зокрема, підсипання чи грейдерування сільських доріг. Якщо торкнутися теми сесійних засідань, то тут варто відзначити, що в них побільшало дебатів, активних обговорень і конструктивних пропозицій. І стосуються вони переважно проблем благоустрою сільських територій. У спільних обговореннях і вирішуються.

Валентина Олексюк, вперше обрана, від партії «Батьківщина»
До мене особисто люди звертались з усього району, і з різними питаннями, хоча мій виборчий округ – це Приютівка. Практично у кожному населеному пункті нашого району я організовувала виїзні прийоми громадян. У деяких, щоправда, ще не встигла побувати, але сподіваюсь охопити їх вже у новому році. Тобто, нікого своєю увагою не омину. Скажу, що олександрійців найбільше хвилює питання об’єднання спроможних громад та реформи в освітній і медичній сферах. Люди переконані,  що їм все це нав’язують і тому неохоче сприймають всі запропоновані державою зміни. 

Микола Федяєв, вперше обраний, від партії «Укроп»
Проблеми, з якими до мене особисто зверталися мешканці Шарівки та Нової Праги, я зазвичай озвучую на сесіях Олександрійської райради. Сьогодні громадян, у першу чергу, неабияк хвилює питання якості надання медичних послуг і роботи лікарів та дільничних інспекторів, рівень злочинності й теми, пов’язані з благоустроєм сільських територій. Тому неодноразово я направляв офіційні запити до Олександрійського райвідділу поліції щодо крадіжок і незаконних вирубок лісу, однак жодних результатів так і не отримав. Районному депутату деякі питання дуже важко вирішувати. Але, принаймні, ми це робили й будемо робити. До речі, за сприяння «Укропу» нам вдалося (частково) облаштувати в Новій Празі новий дитячий майданчик (на перехресті вулиць Зарічна та Паризької Комуни). Роботи в плані благоустрою територій продовжуються. І всі звернення громадян (а їх за неповний рік надійшло близько двадцяти) вирішуються.  
У наступному номері часопису ми обов’язково продовжимо розмову з депутатами.
Н. Луценко.