Час працювати - час звітувати

Своїми думками щодо роботи у сесійній залі та в округах продовжують ділитися депутати районної ради сьомого скликання.
Людмила Ялпута, обрана вперше  від партії «Укроп» 
- Що стосується моєї депутатської роботи в сесійній залі, то для мене цей рік особливо нічим суттєвим не вирізнявся від попереднього. Поділитися якимись яскравими враженням не можу, бо їх не було. Рішення на сесіях приймалися відповідно до регламенту і внести до них якісь свої зміни було нереально. А от що стосується роботи на окрузі, то тут наш партійний осередок намагався не залишатися осторонь суспільно значимих проблем. «Укропівці» на чолі з Сергієм Рудим ініціювали в Новій Празі зведення нового додаткового дитячого майданчика. Я особисто активно займалася вирішенням цього питання. І фактично своїми силами по вулиці Паризької Комуни ми почали облаштовувати занедбану територію. Хоча зробили тільки половину справи, але зупинятися на досягнутому не збираємось і сповідаємось, що односельці активніше долучатимуться до благочинних справ.
Юрій Федоришин, обраний вперше, від «Опозиційного блоку»
- Вирішити у сесійній залі життєво важливі питання місцевих сіл немає практичних можливостей. Однак лобіювати питання ремонту сільських доріг та екологічні теми, які стосуються незаконної вирубки місцевих лісосмуг – ми продовжуємо. Відстоюємо інтереси своїх мешканці, це кажу, зокрема, про Червону Кам’янку, які нині найбільш стурбовані відсутністю в селі належної аптеки та сімейного лікаря в місцевій амбулаторії. Коли вдасться вирішити  питання з лікарем – так взагалі сказати важко.
Володимир Шовгеля, обраний вперше, від «Батьківщини»
- На сесії я неодноразово озвучую найбільш нагальні та критичні теми, що стосуються життєдіяльності мого рідного Попельнастого та і всього району. Зокрема, тему ремонту сільських доріг, якості надання медичних послуг, благоустрою сільських територій та інші. Найбільш критичною вважаю проблему з відновленням доріг. Особливо актуальним це є для ділянки між Попельнастим та Червоною Кам’янкою. Вона належить до доріг обласного значення, тому зрушити питання з мертвої точки дуже складно. Але голова Олександрійської РДА Богдан Куруп та голова Олександрійської райради Ольга Коріненко пообіцяли вкотре озвучити це питання на обласному рівні і сприяти його вирішенню. А як і коли це станеться, сказати  важко. 
Окрім того, нагальною проблемою для попельнастівців є забезпечення місцевої амбулаторії фаховим сімейним лікарем. На жаль, всі спроби адміністрації центру первинної медико-санітарної допомоги району призначити там хорошого фахівця - виявляються невдалими. Питання й досі актуальне, і буде порушуватися й на наступних сесіях.
Сергій Шкіренко, обраний уп’яте. Представник БПП «Солідарність»
- Робота депутатів у сесійній залі проходила досить планово і стабільно. А на окрузі люди зверталися переважно з фінансових питань. У тому числі, щодо благоустрою сільських територій і надання допомоги місцевому дитсадку. Також до новорічних свят надавали підтримку сільській раді. У планах – ще одне невирішене питання – ремонт дороги від Світлопілля до траси Олександрія-Кіровоград. Можливо, у наступному році вдасться його розв’язати.
Євген Чередніченко, обраний вперше від партії «Укроп»
- Більшість нагальних тем, що стосуються життєдіяльності району, озвучувалися на сесії всіма представниками нашої партії. А мої особисті ініціативи стосувалися виключно спортивної тематики. Власне й мешканці мого округу – я говорю про новопразьців - зверталися до мене  виключно зі спортивних питань. Зокрема, щодо організації місцевих турнірів та змагань з волейболу та футболу. Всі починання я підтримував і допомагав, чим міг. Наші ініціативи допомагала реалізовувати і селищний голова Ольга Горбенко. 
Любов Харченко, обрана вперше, від «Опозиційного блоку»
-У райраді я постійно відстоюю інтереси своєї рідної Солов’ївки, яка має постійні проблеми з ремонтом дороги до села Куколівка. Проблемними для нас ще залишаються перебої з електропостачанням, але вирішити це питання теж доволі складно. Тож і надалі я порушуватиму ці проблеми, бо сьогодні вони – наріжний камінь для моїх земляків та загалом багатьох жителів маленьких сіл.
Олег Остроушко, обраний вперше, від «Батьківщини»
- Взагалі-то я військовослужбовець, і коли не на службі і не у відрядженнях, то намагаюся завжди брати участь у сесіях районної ради. Не можу сказати, що надто активний, але нагальні питання, що порушують виборці – озвучував. Мій округ – Добронадіївка, але  через професійну зайнятість буваю там не так часто, як хотілося б, та по можливості намагаюсь вирішувати всі проблемні питання.
Володимир Славінський, обраний вдруге. Представляє БПП «Солідарність»
На сесіях триває планова, календарна робота. А що стосується округу, зокрема, сіл Михайлівка, Тарасівка та Пахарівка, то найбільш нагальним там є ремонт доріг та відновлення вуличного освітлення. Всі особисті звернення громадян, що надходять на мою адресу, намагаюся вирішувати, не відкладаючи в довгу шухляду. 
Н. Луценко.