Розчистили лісосмугу і завезли дрова військовим, малозабезпеченим і одиноким

Два тижні поспіль вздовж автодороги Олександрія-Глинське між селами Протопопівка та Косівка триває розчищення порослі та аварійних дерев і облаштування узбіч. На ділянці, що має протяжність понад 5 км, також повним ходом йде прибирання побутового сміття.
«Поросль і сухостій дуже заважали проїзду сільгосптехніки та шкільного автобуса, тому наша громада й прийняла таке важливе рішення», — ​розповідає Оксана Клочко, Протопопівський сільський голова.
За її словами, спиляний сухостій практично одразу пішов на дрова для пільговиків та вразливих категорій населення. Таким чином, у селі фактично вирішили дві нагальні проблеми — ​екологічну і соціальну.
«За два тижні безкоштовним твердим паливом ми забезпечили п'ять родин учасників АТО, сім багатодітних сімей, троє одиноких пенсіонерів, родину дитини-інваліда та окремі соціальні заклади. У тому числі — ​місцеву православну церкву та протистантське об’єднання «Радостная весть», будинок культури в Березівці та пожежну частину в Протопопівці», — ​констатує голова.
Десь за тиждень, як планують в сільраді, роботи вздовж траси з розчищення сухостою будуть завершені. Там же планують встановити нові дорожні знаки і вирівняти асфальтне покриття. Щодо останнього, то тут чимало залежить від погоди. Якщо вона дозволить, то задум — ​реалізують.
До всього ж, навести лад вздовж узбіччя автодороги протопопівській громаді активно допомагає базове господарство з сусідньої Косівки — ​ТОВ «Колос». Дякуючи їхній фінансовій підтримці, прибирається сміття. На відрізку в 600 м вже зібрали та вивезли майже сотню мішків всілякого непотребу.
Н. ЛУЦЕНКО.