Відпрацювали цей рік досить конструктивно...


З нагоди річниці роботи депутатського корпусу VII скликання та напередодні Дня місцевого самоврядування ми провели бліц-опитування депутатів Олександрійської районної ради, яка сьогодні представлена 34 обранцями. Редакція поцікавилася їхньою роботою в прийнятті важливих сесійних рішень і діяльністю на виборчих округах. З почутим вас і познайомимо.

Володимир Гордовий, обраний вперше, від Радикальної партії України. 
Рік мені запам’ятався питаннями, що стосувались допомоги закладам соцсфери, та вирішенням проблем, пов’язаних з благоустроєм. Разом з однопартійцями я активно відстоював і тему поточних ремонтів сільських доріг, якісного автобусного сполучення та гідного надання медичної допомоги. Наболілим все ж залишається питання транспортного сполучення Олександрія-Войнівка - маршрут, що обслуговує Сергій Моцний. На жаль, перевізник зовсім не переймається проблемою місцевої громади, і графіки перевезень змінені не на користь простих людей. Тому ми й надалі будемо порушувати цю тему, яку вважаємо нагальною. Також радикали ініціювали лист-звернення до голови Олександрійської райради Ольги Коріненко щодо зниження плати за комунальні послуги. Подібний направили і до Верховної Ради. Зі зрозумілих причин, тема залишається відкритою. 
Микола Григор, обраний вперше, від Радикальної партії. 
Все, що відбувається на рівні Олександрійської районної ради, досить стандартна і традиційна ситуація. Якихось яскравих подій – не пригадую. Скажу так, що наша політична сила лобіювала в раді питання зниження цін на комуналку. Але ми й надалі відстоюватимемо свою позицію і по можливості впливатимемо на існуючу ситуацію. 
Валентина Возна, обрана вперше, від «Батьківщини».
Я вважаю, що робота в районній раді проходила досить спокійно, без зайвих хвилювань і нічим особливим не вирізнялась. Як депутат від Лікарівки, у першу чергу відстоювала питання щодо збереження місцевої школи. Навіть підготувала депутатське звернення, яке планувала передати в раду. Проте, використати його не довелося, оскільки питання реорганізації закладу на сесію не вносилось. А загалом, «Батьківщина» й надалі активно відстоюватиме теми, що тісно пов’язані з освітою, та триматиме їх на контролі.
Андрій Данилюк, обраний вперше, від БПП «Солідарність».
За рік поступово втягнувся в нову для себе роботу. Хочу сказати, що депутатський корпус працював досить стабільно і планово. Нами приймалися переважно загальні програми, які не стосувалися окремих населених пунктів. Я ж, як депутат і головний лікар Приютівської лікарської амбулаторії, перш за все відстоював інтереси свого медзакладу, який наразі потребує заміни даху та вікон. Отож найближчим часом ми підготуємо проектно-кошторисну документацію і сподіваємось, що до квітня 2017-го зможемо подати свій проект на розгляд Фонду регіонального розвитку. 
Геннадій Замрика, депутат кількох скликань, представник БПП «Солідарність».
Що стосується поліпшення інфраструктури Куколівки, то цьогоріч депутатський корпус таких рішень не приймав (хоча кілька років тому підтримав програму газифікації). Але якщо говорити про виборчий округ, то, звичайно, з мого боку була надана підтримка на розвиток інфраструктури села, зокрема, на ремонт водогону, забезпечення зовнішнього освітлення та благоустрою. Найбільша фінансова допомога надана на відновлення старих водопровідних мереж. Також забезпечено вчасну оплату оренди паїв та надано додаткові пільги для пайовиків, зокрема, в придбанні біобрикетів. 
Світлана Кондус, обрана вперше, від «Опозиційного блоку».
Кожна сесія в мене починалася з проблем войнівської громади, яку я представила в райраді. По ній назріло вже чимало питань, які потребують негайного вирішення. Це і проведення ямкового ремонту доріг та ремонту сільського клубу, а також налагодження якісного автобусного сполучення. І єдине, що мені, як депутату, таки вдалося відстояти, так це проведення поточного ремонту сільських автошляхів. На жаль, тема нормального автобусного сполучення залишається відкритою. А кошти на ремонт клубу голова РДА Богдан Куруп пообіцяв виділити в 2017-му. 
Валентина Калашнік, депутат шістьох скликань, представник БПП «Солідарність». 
Що стосується роботи депутатського корпусу, то відпрацювали цей рік ми досить конструктивно, виконавши всі поставлені перед нами завдання. А якщо говорити про роботу в окрузі, то там також було зроблено чимало. Велика увага приділялась допомозі закладам соцсфери, школі й садочку, а також благоустрою території Недогарок. Школа активно допомагала сільраді з озелененням, і, дякуючи спільним зусиллям, в Недогарках ми висадили алею із беріз. Також учні-волонтери брали активну участь у підтримці одиноких пенсіонерів, вели постійну роботу з підтримки учасників АТО і загалом земляків-військовослужбовців. Виконано запит із відновлення ліній «Укртелекому» та багато інших суспільно-корисних справ. 
Дмитро Губарєв та Михайло Гончаренко свою депутатську діяльність в раді не прокоментували, але на округах вони проводять належну роботу і свідчать про це відгуки пересічних громадян. У наступних номерах часопису ми продовжимо розмову з депутатами.

Н. ЛУЦЕНКО.