Лідер дитячого парламенту

Кожен учень має право розкрити свої вміння і навички на повну силу. Кожен має прагнути стати кращим. Такою можливістю скористалася і дев’ятикласниця Протопопівської школи Аріна Стецунова (на фото), яка зважилася висунути свою кандидатуру на голову районного парламенту дітей і перемогла. 

Перемогла із своєю програмою, із своїми планами на майбутнє. Багатьом юним парламентарям сподобалися її пропозиції щодо виїзних засідань парламенту у школах району, під час яких вони могли б обмінюватися досвідом, знайомитися з устроєм інших сільських шкіл. А ще Аріна мріє проводити благодійні аукціони, на яких учні могли б реалізовувати свої роботи і виручені кошти спрямовувати у трьох напрямках: для потреб дитбудинку, для людей з обмеженими можливостями і для підтримки тварин у притулку. Чи вдасться втілити в життя ці та інші плани, покаже час. А поки що дівчина знайомиться з новими друзями - лідерами шкільних колективів, добре навчається, відвідує художню школу і фотографує. Хоча про все по черзі...
«Аріна Стецунова - одна з кращих учениць школи, - говорить про неї директор закладу Валентина Бєляєва. - Вона у нас відмінниця з першого класу. До всього ж, активна, здібна, яскрава особистість та хороший організатор. Аріна бере участь в олімпіадах з біології, хімії, фізики, у творчих конкурсах, брейн-рингах». Класний керівник дівчини Тетяна Уваєва також відгукується про неї позитивно: «Це талановита та працьовита учениця, яка встигає усюди. І на неї можна покластися у будь-якій справі. Тож ми раді, що Аріна очолила районний парламент. Скажу з досвіду, що багато чим треба пожертвувати, щоб досягнути перемоги над своїми ровесниками. Необхідно мати неабиякі амбіції. Інакше результат буде не таким успішним. Нашій Аріні це вдалося».
Слід додати, що наша героїня також була у числі тих тридцяти щасливчиків, хто цьогоріч відпочивав у національно-патріотичному таборі «Патріот». Це були творчі, активні та ідейні учні, які бажають зробити свій внесок у становлення здорового суспільства в Україні. Аріна активно брала участь у різноманітних конкурсах, у розробці плакатів та емблеми для табору. І з того часу вирішила й далі проявляти свої лідерські якості.
Крім того, що улюбленими предметами школярки є біологія та хімія, вона ще отримує неабияку насолоду від малювання. Своє майбутнє пов’язує з професією художника чи фотографа. Тож поступово набирається необхідних знань - цьогоріч останній рік навчається в художній школі. Малюючи, Аріна віддає перевагу натюрмортам, а  в об’єктив її фотоапарата частіше потрапляють гарні пейзажі, та ще вона влаштовує друзям фотосесії. 
Ось така вона різнобічна дев’ятикласниця Аріна Стецунова, яка має багато планів щодо реалізації себе в майбутньому, адже по життю намагається йти як лідер. Завдяки своїй кмітливості та наполегливості, сподіваюся, досягне свого. Так тримати!
О. СТОРЧОВА.