Поліція з народом

Селище Нова Прага потребує ще одного дільничного міліціонера. У такому великому населеному пункті роботи вистачить на двох. Про це селищний голова Ольга Горбенко вела розмову з заступником начальника обласного управління Д.Ткачонком перед початком прийому громадян, що проходив у її кабінеті з ініціативи останнього.

 Разом з обласним посадовцем на прийомі був і нещодавно призначений на цю посаду - начальник районної поліції О. Кодак. На запит селищної керівниці Дмитро Ткачонок повідомив, що така можливість нині розглядається обласним начальством. Планується підсилити додатковими одиницями дільничних інспекторів практично всі великі населені пункти області. На роботу братимуть за результатами конкурсного відбору, який оголосять наприкінці листопада, і триватиме він протягом трьох місяців. Так стартуватиме в районних центрах формування підрозділів нової поліції. Потому упродовж ще чотирьох місяців переможці проходитимуть професійну підготовку і лише у червні – липні почнуть виконувати свої посадові обов’язки.
Дмитро Ткачонок акцентував увагу на тому, що це фактично наступний етап реформування органів внутрішніх справ найнижчої ланки, представники якої працюють в районах та на сільських територіях. Тому надзвичайно важливо, щоб участь у конкурсі брали місцеві жителі. «Дільничного мають знати в обличчя, так само як і він має знати тих, хто живе і працює поряд. І Нова Прага не виняток», - говорить Д. Ткачонок. Він рекомендував Новопразькому селищному голові залучити до участі у конкурсі достойних для такої роботи молодих чоловіків із числа місцевих. Тим більше, що й зарплатню з жовтня поточного року окремим категоріям поліціянтів районних відділень вже суттєво підвищили. 
Обговоривши питання на злобу дня, посадовці розпочали прийом громадян. Серед відвідувачів – місцеві жителі Нової Праги. Питання, з якими звернулися, здебільшого носили особистий характер, але й були такі, що зачіпали інтереси всієї громади. Так, 65-річний Анатолій Іванович (на фото) занепокоєний відсутністю дорожніх знаків, які б обмежували рух вантажного транспорту через Нову Прагу. Наразі велика кількість таких вантажівок, що часто рухаються з великою швидкістю, суцільна біда для місцевих. Створюють небезпеку для пішоходів і особливо школярів, які постійно перетинають центральну вулицю селища без супроводу дорослих і завжди знаходяться у групі ризику, вважає Анатолій Іванович. Він попрохав представників поліції посприяти тому, щоб рух вантажівок через центр селища таки обмежили та встановили відповідні пости патрульної поліції. 
А ось 51-річна місцева депутатка Галина Олександрівна переймалася нелегкою долею 90-річної бабці, вчительки - пенсіонерки, що мешкає у приватному домоволодінні разом зі своїм 35- річним онуком. І від такого сусідства дуже нещасна, бо на старість років має догоджати своєму невдячному родичу та ще й терпіти від нього психологічний тиск, іншими словами, домашнє насильство. Щоправда, від неадекватності того чоловіка часто потерпають і сусіди, говорить відвідувачка, тому й допомогти старенькій мало хто наважується. Не знають, як зарадити її нещастю. Остання надія – на поліцію. Заслухавши цю хвилюючу історію, було вирішено доручити місцевому інспектору поліції В. Кравцову частіше навідуватися за вказаною адресою та фактично взяти на контроль поведінку непутьового онука. У разі скарг з боку старенької, до її родича застосують конкретні запобіжні заходи. 
Всього на прийомі того дня побувало сім жителів селища. Кожний з них отримав щодо своєї заяви конкретні роз’яснення та запевнення у тому, що їх обов’язково розгляне начальник обласної поліції. 
І. Балашова.