Меморіальна дошка – славному земляку


 Пам’ять воїна-патріота, який загинув у зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України – Дениса Хрієнка - увіковічили у селищі Приютівка. Меморіальну дошку, виготовлену за кошти селищного бюджету, відкрито 8 вересня на приміщенні Користівської школи.Здається, збігло всього більше десятка літ, як на урочистій лінійці йому, колишньому випускнику, вручали атестат зрілості, а вже сьогодні він повернувся у рідне селище героєм. Для підростаючого покоління, яке щодня проходитиме мимо дошки, він назавжди залишиться героєм, прикладом мужності.

Призваний у 28 років за мобілізацією, солдат 24-ї окремої механізованої бригади Денис Хрієнко загинув через рік, 9 березня 2016 року, не доживши до свого тридцятиліття всього чотири місяці. Він підірвався на розтяжці в районі смт. Новотошківське Луганської області. Гірка звістка про смерть єдиного сина невимовною тугою лягла на серці його мами Наталії Володимирівни, у мирний час залишилася вдовою його дружина Яна, а чотирирічна донечка Поліна більше ніколи не побавиться зі своїм татком. Вона і на урочистому відкритті пам’ятної дошки міцно трималася за матусю і горнулася в її обіймах… 

Коли ховали Дениса, односельці на шляху до храму стояли на колінах, віддаючи йому таким чином свою глибоку пошану за мужність і героїзм. Було людно і під час церемонії відкриття меморіальної дошки, адже у пам’яті односельчан, друзів Денис назавжди залишиться активним, щирим земляком та чуйним, незрадливим товаришем.

Почесна варта біля дошки, військовий духовий оркестр, жовто-блакитні квіти – все, як і має бути на такій церемонії. Щирі слова про молодого чоловіка, героїчного військового, якому не вдалося втілити в життя свої мрії, бо обірвалося життя на ворожій міні… І ось хвилююча мить, коли спадає, ніби пелена, з гранітної дошки простирадло і з неї споглядає життєрадісний Денис. Таким він закарбувався в пам’яті тих, хто його знав. Стискається серце від болю у кожного, хто прийшов сюди… Крім рідних і близьких, односельців та представників місцевої влади, учнів школи і вчителів, на заході були присутні голова Олександрійської РДА Богдан Куруп, голова районної ради Ольга Коріненко, керівник апарату райдержадміністрації Олександр Лисенко, голова ветеранської організації Олександр Голуб. Звертаючись зі словами підтримки до рідних та близьких загиблого героя, Богдан Анатолійович зазначив: «Пам’ять про Дениса назавжди залишиться в наших серцях. Слава цій хорошій людині, слава українським воїнам, слава Україні».

З почуттям глибокої вдячності за безстрашність та героїзм присутні хвилиною мовчання вшанували Дениса Хрієнка та поклали квіти до портрета героя-земляка.


Наш кор.