Вітаємо лауреата обласної педагогічної премії

Вчитель української мови і літератури Новопразького навчально-виховного комплексу Наталія Бугайова стала лауреатом обласної педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського. Про це стало відомо 7 вересня, коли конкурсна комісія після тривалого обговорення претендентів визначилася з переможцями. Крім нашої землячки, премію отримають напередодні професійного свята ще чотири працівника освіти Кіровоградщини.


Слід додати, що це вже не перша перемога на професійному шляху Наталії Анатоліївни. Минулоріч вона стала лауреатом ІІ етапу обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2015», її ім’я занесене на районну дошку пошани. Ці досягнення є результатом щоденної копіткої праці вчителя. Колеги зазначають, що Наталія Бугайова - людина, закохана у справу свого життя, небайдужа до долі кожного свого учня, словом, Вчитель з великої літери.


Щоб кожен урок для учнів зробити повчальним, цікавим і незабутнім, Наталія Анатоліївна постійно і наполегливо працює. І результат говорить сам за себе: вона - учитель вищої категорії, старший учитель, член районної творчої лабораторії вчителів української мови і літератури, керівник районного майстер-класу «Створення освітнього Інтернет-ресурсу вчителя української мови і літератури», методист-кореспондент кафедри теорії та методики середньої освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. В. Сухомлинського. А серед її учнів – щорічні переможці всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Педагогічну стезю Наталія обрала недарма. Оскільки у родині було два вчителя – бабуся і мама, то дівчинка з дитинства засвоїла, що саме вчитель засіває те перше зернятко знань в дитину, яка в майбутньому стане Людиною. Отримавши ґрунтовні знання у Кіровоградському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка, шістнадцять років працювала у Новопразькій загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №2, і майже рік як перейшла до Новопразького НВК. 

Невгамовна вчителька є чудовим прикладом для своїх вихованців, як треба рухатися вперед по життю. «Найважливішим у своїй роботі вважаю крокувати в ногу із сучасністю, адже сьогодні учні довіряють учителю, який вміє зацікавити предметом, - зазначає Наталія Анатоліївна. - Щодня мене зустрічають допитливі оченята в школі, а після роботи – донечки, які також чекають чогось цікавого, нового, тому постійно знаходжуся у творчому пошуку, щоб не розчарувати дітей. Залучаю учнів до дослідницької роботи, використовуючи активні форми, впроваджуючи проектну технологію та технологію веб-квест. Та й сама постійно беру участь у вебінарах, засвоюю нові знання на дистанційних курсах. Зараз опановую освітню програму для вчителів «Про.Навики». Організатори – Центр Інноваційної Освіти “Про.Світ”. Переконана, що вчительство – це і мистецтво, і праця. Учитель працює на майбутнє, тому щиро сподіваюся, що зможу виховати учнів, які із вдячністю будуть згадувати рідну школу».

Творчих здобутків Вам, Наталіє Анатоліївно, цікавих досліджень і щоб на життєвому шляху зустрічалося якнайбільше однодумців. З роси і води вам!


О. СТОРЧОВА.