На Олександрійщині відзначили День фізичної культури і спорту

День фізичної культури і спорту Олександрійщина відзначила великим спортивним святом. 9 вересня в селі Головківка відбулася традиційна для цієї пори районна спартакіада серед збірних команд державних службовців структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів Міністерств і відомств та інших категорій працівників. Знакова подія згуртувала того дня охочих продемонструвати свої фізичні можливості, силу духу і спортивний азарт. 

Урочисте відкриття заходу відбулося на спортивній арені, що давно стала улюбленим і комфортним місцем для різноманітних районних змагань та спартакіад. Окраса і гордість району – стадіон «Головківський» і цього разу зібрав на своєму зеленому газоні спортсменів – аматорів, ладних позмагатися у спортивних турнірах. Їхньому завзяттю особливо сприяли тепла, сонячна погода і традиційно висока організація заходу.
Розпочалося свято з виступів самодіяльних учнівських колективів та вітальних слів депутата Верховної Ради Анатолія Кузьменка і голови Олександрійської РДА Богдана Курупа. Звертаючись до спортсменів, вони відзначили важливість спорту у нашому житті, наголосили на досягненнях спортивної Олександрійщини та подякували спортсменам – аматорам за популяризацію здорового способу життя й активну громадянську позицію. Про спортсменів – школярів, які вже прославляють Олександрійщину на різноманітних змаганнях області, України та Європи, зокрема, говорив Анатолій Кузьменко. Ця тема йому особливо близька, оскільки постійно опікується підтримкою обдарованих дітей та молоді. Не виключенням для нього є і подібні заходи, які заряджають оптимізмом і несуть з собою силу духу, мужність, завзяття та безмежний талант. 
Продемонструвати свої спортивні таланти виявили бажання того дня вісім команд. Традиційно змагалися з кількох видів спорту – волейболу, міні-футболу, настільного тенісу, шахів, шашок та армреслінгу (чоловіки). Головним суддею був Юрій Котов, директор ДЮСШ «Колос». 
Змагання відбувалися на кількох майданчиках і тривали під прискіпливим поглядом суддівської колегії. Жагу до перемоги продемонстрували всі учасники змагань, але перші місця традиційно вибороли найсильніші. 
Так, у змаганнях з волейболу були отримані такі результати:
І місце – команда ТОВ «УкрАгроКом»; ІІ місце – команда відділу освіти РДА; ІІІ місце - команда Олександрійського міськрайонного відділу УДСНС України.
У змаганнях з міні-футболу місця розподілилися таким чином:
І місце - команда ТОВ «УкрАгроКом»; ІІ місце – команда управління агропромислового розвитку і управління Держпродспоживслужби в Олександрійському районі; ІІІ місце – команда Олександрійської районної державної адміністрації і Олександрійської міськрайонної державної експлуатаційної дільниці.
Учасники змагань з настільного тенісу (чоловіки) показали такі результати:
І місце –С.В. Лум’яник (команда управління агропромислового розвитку і управління Держпродспоживслужби в Олександрійському районі); ІІ місце –П.М. Куниця (команда Олександрійської центральної районної лікарні); ІІІ місце –В.І. Душенко (команда відділу освіти РДА).
Серед жінок – учасниць з настільного тенісу призові місця вибороли: 
І місце – Репенько Людмила (команда управління агропромислового розвитку і управління  Держпродспоживслужби в Олександрійському районі); ІІ місце – Г.О. Сусаєва (Олександрійська районна державна адміністрація і Олександрійська міськрайонна державна експлуатаційна дільниця); ІІІ місце –В.В. Ковпак (команда відділу освіти РДА).
Чоловіки, що брали участь у змаганнях з армреслінгу, показали такі успішні результати: 
І місце – Савченко Б.О. (команда Олександрійського районного відділення національної поліції);  ІІ місце – Лисенко С.О. (команда Олександрійської районної ради); ІІІ місце – Луценко Д.В. (команда ТОВ «УкрАгроКом»). 
Змагання з шахів принесли його учасникам такі результати ( чоловіки): 
І місце – Брайко А.А. (команда ТОВ «УкрАгроКом»), ІІ місце – Філіпов В.Г. (команда управління агропромислового розвитку і управління Держпродспоживслужби в Олександрійському районі), ІІІ місце – Яровий С. (команда Олександрійського міськрайонного відділу УДСНС України). 
Серед жінок (шахи) результати такі:
І місце – Білик В.О. (Олександрійська районна державна адміністрація і Олександрійська  міськрайонна державна експлуатаційна дільниця); ІІ місце – Шако І.М. (Олександрійська центральна районна лікарня); ІІІ місце – Барабанова С. В. (відділ освіти РДА).
У змаганнях з шашок найвищі результати показали такі спортсмени - чоловіки:
І місце – Паншин О. (команда Олександрійського міськрайонного відділу УДСНС України); ІІ місце – Голопьоров С.М. (команда Олександрійської центральної районної лікарнія); ІІІ місце – Коломоєць С.Д. (відділ освіти РДА).
Сереж жінок (шашки) призові місця розподілилися наступним чином:
І місце – Ковпак В.В. (відділ освіти РДА); ІІ місце – Іващенко Ю. (Олександрійського міськрайонного відділу УДСНС України); ІІІ місце – Коріненко О.А. (Олександрійської районної ради).
Отже, у підсумку за результатами наполегливої командної боротьби за перемогу першість вибороли спортсмени ТОВ «УкрАгроКом». Друге місце посіли працівники відділу освіти РДА. Третю сходинку на п’єдесталі зайняла команда управління агропромислового розвитку і управління Держпродспоживслужби в Олександрійському районі. 
Далі місця розподілилися таким чином: 
4місце - Олександрійська районна Державна адміністрація і Олександрійська міськрайонна державна експлуатаційна дільниця;
5місце - команда Олександрійського міськрайонного відділу УДСНС України;
6місце - Олександрійське районне відділення національної поліції;
7місце - Олександрійська центральна районна лікарня;
8місце - команда Олександрійської районної ради.
Команди – переможниці нагороджені Грамотами, Кубками, а окремі спортсмени, які принесли своїм колективам найбільшу кількість балів, отримали на згадку пам’ятні сувеніри. 
Насамкінець слід додати, що свято спорту відбулося на найвищому організаційному рівні, пройшло в атмосфері дружби і взаємоповаги, подарувавши його учасникам масу позитивних емоцій та незабутні спогади.