З 1 жовтня в Україні стартує осінній призов до армії

 1 жовтня в Україні починається осінній призов на строкову службу, повідомив заступник Олександрійського військового комісара, начальник відділення комплектування Юрій Коваль.
«Робота в цьому напрямку не припиняється й зараз. З вересня тривають медкомісіїхтось вперше буде їх проходити, хтось повторно. На строкову службу загалом по військомату ми маємо призвати близько ста осіб. Ті, хто на законних підставах мають право на відстрочкубезперечно її отримують»,розповідає Юрій Коваль в коментарі «Сільському віснику».




З його слів, триватиме осінній призов до 30 листопада. Підлягають йому особи у віці від 20 до 27 років. 18- і 19-річні громадяни України можуть піти служити, але тільки за власним бажанням. Служити в армії їм доведеться півтора року. Особам, яких призиватимуть на службу, виплачуватимуть разову матеріальну допомогу у розмірі двох мінімальних зарплат2900 грн.


За ухилення від призову на строкову службу (ст. 335 ККУ) нашим землякам загрожує обмеження волі на строк до трьох років. Як відзначає заступник комісара, за результатами весняного призову до Олександрійського міськрайонного суду було передано більше десяти таких справ.

Якщо ж військовозобов’язаний не з’явився за повісткою до військкомату, не повідомив до комісаріату про зміну місця проживання, йому загрожує штраф у розмірі 85–119 гривень. За повторне порушення від 170 гривень до 255 гривень.
Окрім того, як повідомляє мій співрозмовник, паралельно триває набір контрактників та проводяться збори резервістів, які підписали контракт чи вже були демобілізовані.

Н.Луценко.