У Пантазіївці пройшов VІІ фестиваль «Серпневий зорепад»

За підтримки народного депутата України Анатолія Кузьменка та групи компаній ТОВ «УкрАгроКом» в селі Пантазіївка Знам’янського району відбувся VІІ фестиваль «Серпневий зорепад», у якому взяли участь художні колективи з різних районів області. Тут були представники співочих колективів та жителі Олександрійщини, Знам’янщини, Петрівщини, Долинщини, а також з Устинівського, Новгородківського, П`ятихатського районів. Близько 40 колективів самодіяльних артистів Кіровоградщини брали участь у щорічному пісенному фестивалі. 

Свято проходило на трьох майданчиках. У той час, коли на сцені виступали колективи народної творчості, у сквері працювала виставка української кухні та ярмарок народних умільців. Після свята її організатори пригостили гостей різними смаколиками  та передали велику кількість продуктів харчувння та випічки в зону проведення АТО.
Під час проведення фестивалю відчувалася належна ґрунтовна підготовка, яку особисто забезпечив директор ТОВ «Пантазіївське» О.Коріненко, сказав нашому кореспонденту голова Знам’янської районної адміністрації Олександр Лукашов. Він також додав, що подібне свято в Пантазіївці востаннє проводилося ще у 1989 році і тому цей «Серпневий зорепад» став для місцевої громади не просто підсумком проведених жнив, а й відродженням добрих народних традицій.
- В тому, що так відбувалося, треба щиро подякувати народному депутату України Анатолію Кузьменку за його сприяння і підтримку у проведенні цього фестивалю, - говорить Новопразький селищний голова Ольга Горбенко. - Він же запросив на наш «Серпневий зорепад» і артистів Театру пісні «Джерело» з Києва, які були справжньою родзинкою на святі і викликали у всіх бурю емоцій. Цього дня в Пантазіївці було багато і наших самодіяльних артистів з Олександрійщини та просто гостей. Все тут було до ладу, особливо те, що село компактне і все в ньому знаходиться в центрі. Все було організовано для людей, нікого не забули, кожен мав можливість зайнятися тим, чим бажає. Свято справді було гарним, воно справді вдалося. Такі свята потрібні людям, вони їх з нетерпінням чекають, - розповіла нам Ольга Горбенко.
Своїми незабутніми враженнями поділився і Микола Сироватка, Ізмайлівський сільський голова:
- Скажу відверто і щиро, такі заходи вкрай потрібно проводити завжди і надалі. Причина доволі проста: вони, справді, як зорепадом висвічують глибинну суть нашого народу, його безкінечну талановитість. А ще дозволяють нам усім об’єднуватися і згуртовуватися у єдину сім’ю, спілкуватися з найбільш наболілих і життєво важливих питань. Тож, слава таким нашим фестивалям. 
Побувала на святі української пісні та національної кухні   і голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко.
- Все було на цьому святі яскравим і організованим, - говорить вона. -  Не так часто ми проводимо подібні фестивалі, але цей ще раз засвідчив, що такі заходи потрібно проводити. Я особисто проймаюся гордістю і за наших артистів, які ні в чому не уступають кращим колективам області. Вражають, наприклад, самодіяльні колективи з Нової Праги. Там, кого не візьмеш, всі мають блискучі  таланти, від- шліфовані багаторічними виступами на різного рівня сценах. І зовсім не скажеш, що вони самодіяльні. Велика вдячність їм за творчість і ту радість, яку вони приносять людям.
Підтримував наших артистів і голова РДА Богдан Куруп.
- Майже всі учасники з нашого району, а саме – аматорський квартет «Аколада» Олександрійського районного будинку культури, а також представники співочих колективів Ізмайлівки, Попельнастого, Приютівки, Головківки, Нової Праги були відзначені спеціальними призами, - розповідає він. - У свою чергу,  Бандурівка виборола перемогу в номінації «Сольний спів», а косівчани з ТОВ «Колос» перемогли у номінації «Смачне сало». Що ж до головних переможців, то Гран – прі фестивалю отримав колектив з с. Рівне Новоукраїнського району. Тож наступного разу «Серпневий зорепад»  відбудеться саме там. Побачимо, що запропонують нам  колеги з Новоукраїнки, ­— по-доброму усміхаючись, підсумував Богдан Куруп.
Отже, всі погоджуються з тим, що свято фестивалю «Серпневий зорепад» було неабияк вдалим і успішним, і вражень від нього залишилося надзвичайно багато, адже такі творчі змагання дають путівку в життя новим талантам. 
Тому ще раз - велике спасибі усім, хто до цього причетний!