День Незалежності і День села відзначили у Попельнастому

День Незалежності  України і 250 – у річницю села відсвяткували в Попельнастому.   Це було справжнє всенародне свято, на яке зібралося майже все село. Розділити радість такого дня до попельнастівців завітали голова РДА Богдан Куруп, голова районної ради Ольга Коріненко та інші почесні гості, серед яких  – головний лікар Олександрійської ЦРЛ Валентина Гарагуля та депутат обласної ради, комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» Павло Фесюк.
 У святковій залі місцевого будинку культури справжній аншлаг –  жодного вільного місця. Ще б пак! Адже  День села – свято родинне.  
Саме, як до родини, звернувся до своїх земляків Попельнастівський сільський голова  Олег Волянський. У своєму вітальному слові  він подякував  односельцям за активну громадянську позицію та прагнення змінювати своє життя на краще. Особливі слова адресував сучасним героям – воїнам  АТО. Подякував їм за сміливість та стійкість під час військової служби, а коли захисників запросив на сцену, зал підвівся на ноги і аплодував їм стоячи.  Звернувся сільський голова і до старшого покоління, на долю якого випали не менші випробування в різні часи історії України, та в період відродження і розбудови села:
-        
  Не одне покоління попельнастівців докладали зусиль своєю наполегливою працею, щоб в селі з’явилася сучасна школа, будинок культури, лікарська амбулаторія, розвинена інфраструктура, дитячий садок. Але основна наша цінність – це наші люди, - сказав Попельнастівський голова.  - І ми  продовжуємо найкращі традиції наших пращурів та робимо все від нас залежне, щоб зберегти і примножити усі надбання  попельнастівської громади. Робимо це заради   її майбутнього і, особливо, майбутнього  наших дітей, - підкреслив Олег Волянський.
Про споконвічну мрію українців жити на  своїй, Богом даній землі,  говорив, звернувшись до попельнастівців,  голова РДА Богдан Куруп:
-          Попельнасте — село особливої долі, особливих людей, особливої історії. Історії давньої, героїчної.  В Україні багато сіл і селищ, що мають своє обличчя і свою історію, але такою книгою історичних надбань, такою історичною мудрістю у 250 років  пишатися може лише Попельнасте, - зазначив Богдан Куруп. – І це заслуга усіх, хто жив у різні часи на цій землі  і тих, хто нині продовжує  славну історію села.
Керівник РДА подякував сільському голові О.Волянському, депутатському корпусу, громадському активу села за успішну роботу у напрямку соціально – економічного розвитку Попельнастого.  Підкреслив, що    позитивний досвід  попельнастівської громади, який не залишається непоміченим на рівні району,   є переконливим доказом того, що тільки в єдності і взаємній підтримці може бути дієвий поступ вперед заради стабільності і процвітання. Так тримати,-  сказав Богдан Куруп і побажав сельчанам радості, добра і сил для подальшої розбудови своєї малої батьківщини.
 Свято села продовжилося феєричним концертом  за участі місцевих  артистів із числа працівників та вихованців будинку культури. Це була не просто культурно – розважальна програма, а справжня демонстрація талантів та досягнень громади. Все тут було до ладу –  і нові музичні інструменти, і  яскраві костюми, і  сучасне освітлення,   і, звичайно, концертні номери, від яких перехоплювало подих. У єдиному пориві попельнастівці раділи життю на повну.  Майже три години тривала  концертна програма та церемонія нагородження достойних і почесних мешканців села. Потому свято продовжилося  просто неба. На імпровізованій сцені біля будинку культури  місцеві таланти розважали односельців музичними  виступами, піснями, танцями і гарним гумором. Були тут й різні наїдки та смаколики.  Свято тривало до пізнього вечора і залишило по собі  пречудовий настрій та  незабутні враження.
І. БАЛАШОВА.