Медицина Олександрійщини готується до роботи в осінньо-зимовий період

Турбуються про стан здоров’я своїх мешканців, без перебільшення, в кожній сільській та селищній раді району, виділяючи кошти на необхідне для лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів. При цьому не забувають про стан самих приміщень, які потребують ремонту, а відповідно фінансової підтримки та допомоги.

Зокрема, за рахунок сільської ради в Попельнастівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини проведено поточний ремонт приміщення та замінено газовий котел, на що витрачено майже 130 тис. грн. Для Головківської амбулаторії від місцевої влади на ремонт виділено 399 тисяч гривень, а в Протопопівській амбулаторії вже повністю завершено ремонт покрівлі споруди, на який витрачено 56 тис. грн. Не відстає від них і Войнівська амбулаторія, де на ремонтні роботи виділено 80 тис. грн.. і вже замінено два металопластикових вікна та проведено ремонт підлоги, а також фельдшерсько-акушерський пункт в селі Лікарівка, на поточний ремонт будівлі якого сільська рада виділили 50 тисяч гривень. Загалом же цьогоріч на проведення поточних ремонтів сільські ради виділили субвенції в сумі 464, 6 тисяч гривень.

Також  проведено значну роботу з покращення матеріально-технічної бази сільських медичних закладів – трьох амбулаторій загальної сімейної практики, які беруть участь в порядку співфінансування проекту ЄС/ПРООН.

- На сьогодні завершено капітальний ремонт покрівлі Червонокам’янської амбулаторії на суму 610 тисяч гривень та тривають ремонтні роботи в Новопразькій амбулаторії, зокрема, вже замінили вікна та двері на енергозберігаючі. Розпочався ремонт і в Шарівській амбулаторії, де планується виконати не тільки ремонт приміщення, а й замінити  систему опалення, - зазначає голова райдержадміністрації Богдан Куруп.

У Новій Празі, крім коштів на ремонт, селищна рада виділила 61 тисячу гривень на організаційні заходи, зокрема заміну електропроводки, проведення реконструкції блискавкозахисту, придбання вогнегасників та інших вкрай необхідних справ.


І хоча за календарем до зими ще далеко, у районі до неї вже готуються. Зокрема,  закупили для медичних закладів району 33 тонни твердого палива, витративши на це 69 тисяч. Загалом на підготовку до роботи в осінньо-зимовий період витрачено 609 тисяч гривень, у тому числі на ремонтні роботи 464 тис., на усунення порушень у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки – 61 тис. грн. та на організаційні заходи – понад 14 тис. грн.

Давидов Олександр