Волонтери з Олександрійщини доправили допомогу на передову

Розвантаження допомоги
Нещодавно волонтери з Олександрійщини доправили допомогу бійцям 2-го батальйону 53-ї бригади, що дислокуються в селі Зайцеве Донецької області.

Відвезли продукти харчування, свіжі фрукти та овочі, питну воду, випічку, засоби особистої гігієни. Крім того, волонтери на прохання капелана військової частини доправили церковні речі – ікони, хрести, чашу, хрестики, які через Координаційний центр волонтерів передав священик з Олександрійщини. Усе це необхідне для облаштування каплички військовим, переважна більшість з яких родом із Західної України. Адже бійці мають потребу не лише в матеріальній підтримці, а й хочуть мати місце, де можна побути наодинці з Богом та попросити духовної допомоги. Бо моральна сила на фронті є чи не найзначущишим фактором перемоги.


Поїздку організували за допомогою фермерів з Олександрійщини, а також волонтерів Романа Солонини та Сергія Качинського, які і доправили допомогу у зону АТО. Тут гостинці з мирної території чекали з нетерпінням.  Командир одразу розподілив допомогу серед підрозділів, які перебувають на передовій лінії.  Саме в цьому селі, де дислокуються військові, працює пункт пропуску, чергують парамедики. Населений пункт частково окупований терористичними групами, а частково контролюється українськими військами.

- Зараз у бійців є необхідність в генераторах, адже лінії електропередач систематично знищуються сепаратистськими угрупуваннями і їх не можна відновити через загрозу для життя електриків, - розповідає Роман Солонина.