Волонтер переїхав з міста в село, щоб допомагати військовим

Боєць 43-го батальйону Олександр Ковальов та волонтер
Сергій Качинський в зоні проведення АТО
Олександрійщина завжди славилась привітними, милосердними і добрими людьми. Укотре це підтвердилося з початком бойових дій на сході України, коли жителі району почали активно допомагати військовим. Передавали все, що було необхідно, починаючи від продуктів харчування і закінчуючи формою та дороговартісними тепловізорами.

 З’явились в нашому краї, як і по всій країні, волонтери, які жертвували, збирали та доставляли допомогу в зону бойових дій, без перебільшення можна сказати, у найгарячіші точки. Серед них і Сергій Качинський, місцевий волонтер, який вже більш ніж два роки допомагає військовим, які перебувають в зоні проведення АТО.

- Останні півроку люди надають волонтерам Координаційного центру та  місцевого осередку Всеукраїнського союзу ветеранів АТО все менше і менше допомоги. Можливо, думають, що війна фактично закінчилася. Дається взнаки і складна економічна ситуація в країні, - розповідає Сергій Качинський.


Але невтомний волонтер не збирається залишати вояків без підтримки, тому і знайшов нестандартний вихід з ситуації. Залишивши затишну квартиру зі всіма благами цивілізації в самісінькому центрі Олександрії, на зібрані кошти Сергій придбав невеличкий будиночок у селі Запоріжжя Лікарівської сільської ради. Спустошений часом населений пункт, де сьогодні офіційно зареєстровано понад сто жителів та фактично мешкає в кілька разів менше, став для Сергія прихистком та новою домівкою, де є все необхідне для життя і ведення домашнього господарства.
Саме на цій благодатній землі волонтер спробував себе в якості фермера. Він засадив навесні город різними культурами, придбав живність. В його хліві підростає більше десятка свиней, до сотні курчат.


- У подальшому планую створити власну міні-ферму, частина продукції з якої буде відправлятися на допомогу військовим, частина для реалізації та власного вжитку. Своїм прикладом хочу показати, що в селах є можливості для розвитку власного бізнесу, в подальшому навіть в кооперації з солдатами, що повернулися з зони АТО та не можуть знайти роботу , - коментує Сергій Качинський. 
Олександр Давидов