Учасники АТО обговорили нагальні питання

Цієї неділі в районному будинку культури відбулися збори бійців АТО, організовані громадською організацією «Учасники АТО Олександрійщини», на які завітали близько 100 осіб з Олександрійського району та міста, щоб обговорити важливі для сьогодення питання.  Перед присутніми виступив керівник вищезгаданої організації Юрій Коваль,  головною думкою його виступу став заклик до об’єднання бійців заради взаємодопомоги та вирішення спільних проблем.

Жваво обговорювали бійці всі питання, починаючи від отримання пільг та об’єднання всіх учасників АТО в лавах однієї організації. Ще одним з питань, яке турбувало зокрема бійців з міста, стала відсутність на заході радника міського голови Олександрії з питань АТО Володимира Стадніченка, адже в залі в більшості своїй були присутні бійці саме з міста. Він також не з’явився і на попередні збори, а питань до нього, як радника мера, є чимало, - висловлювали своє обурення учасники зібрання. Натомість був присутній радник голови Олександрійської районної державної адміністрації з питань АТО Олександр Рушковський.

Також на заході були представлені різні громадські організації та рухи, які також виступили перед присутніми, зокрема громадське формування «Сокіл-1», «Союз солдатських матерів і дружин військовослужбовців», Центр вторинної юридичної допомоги та «Всеукраїнський союз ветеранів АТО». І кожен з присутніх представників від цих організацій зазначив можливу співпрацю з іншими організаціями заради підтримки учасників АТО, а також відзвітували про допомогу атовцям та плани на подальшу роботу.

Обговорення зайняло більше години часу, та не було ні голосування за якісь питання, чи якоїсь спільної позиції, адже кожен її визначив для себе. В підсумку  38 осіб написали заяви про вступ до громадської організації «Учасники АТО Олександрійщини», і це попри те, що Юрій Коваль закликав долучатись осіб, які будуть займати активну громадську позицію.