На Олександрійщині радились щодо відновлення буровугільного комплексу

У п’ятницю, 3 червня, відбулась нарада голови Олександрійської районної державної адміністрації Богдана Курупа з потенційними інвесторами Олександрійського буровугільного комплексу. Зокрема, у перемовинах із очільником району взяли участь Олександр Гребенюк – директор ТОВ "Придніпрянська гірничо-хімічна корпорація" та Ван Циньцзя – директор корпорації «СМЕС» (Китайська Народна Республіка).

Нагадаємо, що 6 травня цього року між Кіровоградською облдержадміністрацією та ТОВ "Придніпрянська гірничо-хімічна корпорація" підписано Меморандум про співпрацю з відновлення функціонування та розвитку Олександрійського буровугільного комплексу.
Підприємство "Придніпрянська гірничо-хімічна корпорація"  має намір відновити вуглевидобуток на розрізі "Костянтинівський", а також опрацьовує питання про будівництво теплової електростанції. Бути генеральним підрядником з реалізації цього проекту, за словами Олександра Гребенюка, погодилась Китайська машинобудівельна інжинірингова корпорація «СМЕС».


Присутні обговорили можливості для подальшого відновлення діяльності Костянтинівського розрізу та презентували програму відновлювальних робіт для подальшого введення в експлуатацію розрізу та побудованої біля нього електростанції. Також домовились тримати зв’язок та спільно працювати над відновленням  Олександрійського буровугільного комплексу.